© Wim Hendrix

Ook specialisten maken steeds vaker afspraken via internet

Wilt u een afspraak maken met een diëtist, een cardioloog of een dermatoloog? Dan kan dat steeds vaker binnen de minuut via het internet.

cwil

Veel huisartsen hebben een eigen website waarop patiënten een afspraak kunnen maken. “In het voorbije halfjaar zijn ook veel specialisten op die kar gesprongen”, zegt Marc Moens, secretaris van het Verbond der Belgische Beroepsverenigingen van Artsen-Specialisten (VBS). “De digitale evolutie is niet te stoppen. Door afspraken via het internet te regelen, krijgen we minder telefoons en worden zowel wij als de pa­tiënten tijdens de consultaties minder gestoord. Mensen die geen internet hebben, kunnen nog altijd bellen voor een afspraak”, zegt Marc Moens.

Agenda’s

Intussen zijn er steeds meer websites die de agenda’s van verschillende zorgverleners verzamelen. Antwerpenaar Patrick Van de Mosselaer richtte in 2014 de website DocBook op, dat zopas is gefuseerd met het Luxemburgse bedrijf Doctena. “Op doctena.be staan de agenda’s van bijna duizend zorgverleners, van wie de helft huisartsen en de helft spe­cialisten”, zegt Van de Mosselaer. “Deze maand hebben we de agenda’s van meer dan honderd nieuwe zorgverleners op onze website gezet. De gebruiker kan per spe­cialisatie en per regio een zorgverlener zoeken, en vervolgens een vrije datum kiezen in de agenda van de zorgverlener. De afspraak wordt per e-mail bevestigd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER