© WAS, OVIDE MAAS

© WAS

1 / 2

Antwerp-legende Laszlo Fazekas komt naar Bosuil voor match met oud-spelers

Laszlo Fazekas, de Hongaarse oud-speler van Antwerp, komt zaterdag 21 mei naar de Bosuil voor een match met oud-spelers. Hij zal de zogenaamde Pioneers Cup 2016 aftrappen, een tornooi met de oudste clubs uit Nederland en Luxemburg.

Paul Hendrickx

De Pioneers Cup 2016 wordt zo’n beetje de laatste sportieve afsluiter van het Jaar van de Heropstanding bij Antwerp. In 2014 nam een delegatie van Antwerp al deel aan deze Cup. RAFC ontvangt 21 mei de gastclubs Koninklijke HFC (Nederland, ontstaan in 1879) en CS Fola Esch (Luxemburg, ontstaan in 1906).

Het tornooi zal om 14.30u op gang worden getrapt door oudgediende Laszlo Fazekas. Laszlo is niet alleen een geroemde oud-gediende van de Great Old, maar ook van Ujpest FC, de oudste club van Hongarije.

Het Antwerp Pioneers Team is samengesteld uit oud-spelers en supporters. O.a. oud-spelers Rudi Taeymans en Karel De Smet trekken opnieuw het rood-witte plunje aan.

Diezelfde dag zal Antwerp officieel toetreden tot de Club of Pioneers. Dit is een netwerk van clubs die de oudste voetbalclub van hun land zijn. De Club of Pioneers is een initiatief van de oudste voetbalclub ter wereld, Sheffield FC. De voorzitter van Sheffield FC, Richard Tims, zal persoonlijk aanwezig zijn om de toetreding van Antwerp te bekrachtigen.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws