© EPA

AEK troeft Olympiakos af en wint Griekse beker (in leeg stadion)

AEK Athene heeft dinsdagavond voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis de Griekse beker op zijn naam geschreven. In de finale in het Olympisch Stadion in Athene won het van bekerhouder en stadsrivaal Olympiakos met 1-2.

Petros Mantalos (38.) en Rafik Djebbour (50.) tekenden voor de doelpunten van AEK. Alejandro Dominguez (85.) maakte nog de aansluitingstreffer voor landskampioen Olympiakos, dat naast de dubbel grijpt. Bij AEK Athene speelde Ronald Vargas, ex-speler van RSC Anderlecht en Club Brugge 58 minuten mee. Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) maakte de match vol voor Olympiacos.

Voor AEK is het de eerste prijs in vijf jaar, ook in 2011 veroverden de “Geelzwarten” de beker van Griekenland. In de competitie wacht AEK al sinds 1994 op een nieuwe landstitel.

De finale van de Griekse beker werd om veiligheidsredenen achter gesloten deuren afgewerkt. Het duel tussen beide clubs uit Athene stond aanvankelijk gepland op 7 mei, maar de Griekse regering stelde de finale om veiligheidsredenen uit. Eerder werd de beker geannuleerd nadat de heenwedstrijd van de halve finale tussen PAOK Saloniki en Olympiakos op woensdag 9 maart op rellen was uitgedraaid. Olympiakos kreeg uiteindelijk voor de groene tafel een 3-0 zege toegekend.

Geweld is een terugkerend fenomeen in het Griekse voetbal. Vorig seizoen werd de Griekse competitie even gestaakt na supportersgeweld. Dit seizoen werd een fan van Atromitos neergestoken tijdens een duel met AEK Athene, Panathinaikos moest een wedstrijd achter gesloten deuren spelen na incidenten in de tribunes.

Meer sportnieuws