© BELGA

Red Dragons verliezen van Servië op Jerzy Wagner Memorial

De Belgische volleybalmannen hebben hun openingsmatch op de Jerzy Wagner Memorial in het Poolse Krakau dinsdag met 2-3 verloren van Servië. Het werd 22-25, 25-16, 21-25, 25-23 en 12-15.

Coach Dominique Baeyens startte voor 7.000 toeschouwers in Krakau met de enigszins verwachte basisploeg: Valkiers, Van de Voorde, Verhees, Baetens, Klinkenberg, Van Walle en Jelle Ribbens als libero.

In een evenwichtige eerste set konden de Red Dragons wel heel de tijd aanklampen, maar iets te veel foutjes bezorgden de zege aan de Serviërs. Maar wel een uitstekende Belgische ploeg in de tweede set, die via 3-0, 8-2, 12-5 aan een geruststellende voorsprong geraakte langs Van Walle, een goed blokkende Van de Voorde, Klinkenberg die zijn puntjes meepikte, Ribbens die de verdediging goed leidde en Baetens die met een blok de eerste setwinst veilig stelde. Ook Belgische dominantie in de derde set met een goed verdelende Valkiers, Van Walle die met de glimlach op het gelaat scoorde, maar te veel opslagmissers en een sterke Luburic maakte na 19-19 een einde aan de Belgische droom voor meer setwinst.

Bij 8-9 in de vierde set scoorden de Red Dragons vijf punten op rij via meer opslagdruk en een sterk blok. De Serviërs knaagden aan die 13-9 kloof en ondanks enkele Belgische foutjes op rij, kwamen ze nooit meer aan de leiding. Van de Voorde maakte af.

Tiebreak dus. Ook nu weer vergaten de Red Dragons de klus af te maken, hoewel punten van de Belgische topscorer Van Walle en Klinkenberg, plus de opslagen van Verhees voor 12-12 zorgden. Maar Ivovic, een foutje van Van de Voorde en een Servisch blok beslisten over de uitslag.

België speelde met Van Walle, Valkiers, Van de Voorde, Klinkenberg, Verhees, Baetens, libero Ribbens. Kwamen in: Cosemans, Lecat, Van de Velde. Morgen spelen de Belgen om 20u30 tegen Polen.

Meer sportnieuws