© BELGA

Delfine Persoon verdedigt op 4 juni haar wereldtitel tegen ‘Black Mamba’ Linardatou

Op zaterdag 4 juni bekampt de 31-jarige Delphine Persoon de 28-jarige Christina Linardatou in de sporthal Schiervelde te Roeselare. Inzet is de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. De in de Dominikaanse Republiek geboren bokster won alle acht haar kampen waarvan vijf met knock-out. Titelverdedigster Persoon begint met 35 gewonnen kampen achter haar naam waarvan 16 door knock-out. De Sportvrouw van het jaar 2015 blikte dinsdag tijdens een persconferentie vooruit naar de kamp.

“Deze ‘Black Mamba’, zoals ze zichzelf noemt, is een te duchten tegenstandster”, stelde Delfine Persoon. “Ik train naar deze kamp toe ook anders. Ik neem meer en meer rust in vergelijking met vroeger. Ik ben geen drie maal zeven meer. Ik ben er reeds 31. Dat voel je. Het recuperatievermogen zwakt af. Daar moet ik zeker rekening mee houden. Voldoende rust nemen is de boodschap. Zeker met het werk. Vroeger had ik voldoende aan zes uur slaap. Nu mag het al iets meer zijn. Acht tot negen uur zelfs.”

Delfine Persoon combineert het boksen nog steeds met haar job als agente bij de spoorwegpolitie. De veelvoudige wereldkampioene moet dus verlof nemen om haar kampen voor te bereiden. "Het werken in shiften maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. Na deze wedstrijd wil ik toch eens gaan uitkijken naar een andere jobomschrijving. Werken van 9 tot 5 dus. Ik moet nog één weekend aan de slag en dan kan ik me honderd procent toeleggen op de wedstrijd want van dan af loopt mijn verlof. Bij de vorige kamp was die voorbereidingsperiode veel korter en dat wil ik niet meer meemaken. Ik begon moe aan de wedstrijd. Dat mag niet meer gebeuren. Ik controleer nu meer mijn hartslag. Als bij een controle blijkt dat mijn waarden te hoog zijn dan bouw ik een iets rustiger training in. Dan staat er een basisconditiesessie op het programma. Ik moet zo werken want anders maak ik geen kans op slagen. Die Christina Linardatou zal in Roeselare zeker willen uithalen. Ik zag haar al bezig via filmpjes op youtube en onderschat haar zeker niet.”

Persoon verdedigde in 2015 twee keer met succes haar wereldtitel bij de WBC-lichtgewichten. Op 25 april klopte ze in Bern de Zwitserse Nicole Boss met technisch KO in de negende ronde. Op 11 november was de West-Vlaamse voor eigen volk in Zwevezele op punten te sterk voor de Française Maiva Hamadouche.

Wereldtitelgevecht Persoon is hoofdkamp op boksgala Dolphin Roeselare

Op de affiche staan enkele amateurkampen maar bovenal zes profkampen met als apotheose de partij tussen Delfine Persoon en Christina Linardatou met als inzet de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. "Onze affiche mag best gezien worden, zeker met de titelkamp met Delfine Persoon", stelt organisator Lut Wille. "Als opwarmer hebben we enkele amateurkampen voorzien. Met de wedstrijd tussen Razmik Grigoryan en Mishiko Shubitidze vatten we de elitekampen aan. Daarna staat Jean-Pierre Bauwens rechtover de Georgiër Anzor Gamgebeli. Denis Rosescu maakt als 21-jarige student zijn entree als elitebokser tegen de Georgiër Vladimer Karelidze. Eerstgenoemde vocht als amateur 24 kampen waarvan hij er 11 won. Met Yves Ngabu hebben we een bokser op ons gala die nog steeds ongeslagen is. Hij komt op 4 juni uit tegen de Fransman Isossa Mondo. Eerder al stonden deze twee samen in de ring. Ngabu won het in september 2014 nipt van zijn opponent. Hedi Slimani komt tien ronden uit tegen Ardie Boyose. Slimani is regerend kampioen van Afrika en is nog steeds houder van de titel 'WBC Francophone'. De Filipijn Boyose heeft eveneens een hoog knock-outgehalte. Boyose bokste 16 kampen, waarvan 12 met KO."

"Maar de hoofdkamp blijft natuurlijk de kamp tussen Delfine Persoon en 'Black Mamba' Linardatou. We gaan er alvast van uit de Delfine haar titel bij de WBC lichtgewichten zal behouden. Er is al een muziekgroep voorzien die na de kamp het zegefeest zal inzetten. Maar gemakkelijk zal Persoon het niet krijgen tegen deze bokster van de Dominikaanse Republiek. We verwachten alvast een grote opkomst op zaterdag 4 juni."

Programma (vanaf 19u00, amateurkampen gevolgd door de elitekampen):Vlieggewichten 6x3Razmik Grigoryan (Bel-Tampere)/Mishiko Shubitidze (Geo-Vlad)Super lichtgewichten 6x3Jean-Pierre Bauwens (Bel-Van den Heede)/Anzor Gamgebeli (Geo-Vlad)Super Middengewicht 6x3Denis Rosescu (Bel-Tampere)/Vladimer Karelidze (Geo-Vlad)Cruisergewichten 8x3Yves Ngabu (Bel-Tampere)/Isossa Mondo (Fra-Ngufulu)Lichtgewichten 10x3Hedi Slimani (Bel-Tampere)/Ardie Boyose (Fil-Garcia)Wereldtitel WBC Lichtgewichten dames 10x2Delfine Persoon (Bel-Tampere)/Christina 'Black Mamba' Linardatou (Dom-Lavdakis)

Meer sportnieuws