© WAS

Belgian Cats spelen begin juni vriendschappelijk toernooi in Italië

De Belgische basketbalvrouwen nemen van 2 tot 4 juni deel aan een vriendschappelijk vierlandentoernooi in het Italiaanse Pomezia, vlakbij de hoofdstad Rome. De Belgian Cats bereiden zich met duels tegen het gastland Italië, Australië en Kameroen voor op de kwalificaties voor het EK in 2017 in Tsjechië.

Eind mei werken de Belgische basketbalvrouwen een stage af, waarin ook het toernooi in Italië kadert. De speelsters van bondscoach Philip Mestdagh nemen het achtereenvolgens op tegen Kameroen (2 juni, 18u), Australië (3 juni, 18u) en Italië (4 juni, 20u30). De Australische vrouwen plaatsten zich voor de Olympische Spelen in Rio, Kameroen werkt een olympisch kwalificatietoernooi af in het Franse Nantes (13-19 juni).

De stage en de oefenwedstrijd kaderen in de voorbereiding voor de slotfase van de kwalificatiecampagne voor het EK van volgend jaar. België staat met drie punten uit twee wedstrijden derde en laatste in groep G. Wit-Rusland leidt met vijf punten, maar heeft net als Polen (vier punten) een match meer afgewerkt. De Belgian Cats spelen hun derde wedstrijd op 19 november in Namen tegen de Wit-Russinnen, alvorens naar Polen te trekken op 23 november. De negen groepswinnaars in de kwalificaties plaatsen zich samen met de zes beste nummers twee voor het Europees Kampioenschap in 2017 in Tsjechië.

Meer sportnieuws