© Photo News

Liverpool-coach Klopp over Divock Origi: “Jammer, nu kunnen we niets inoefenen”

Woensdagavond staat Liverpool in Basel tegenover tweevoudig titelverdediger Sevilla in de finale van de Europa League. Jürgen Klopp, de Duitse trainer van de Reds, hield dinsdag tijdens een persconferentie in het St Jakob Park de druk zoveel mogelijk af.

“Ik zie deze finale als een bonus. Een bonus voor het werk dat wij hebben verricht. Beide ploegen hebben dit toernooi ernstig genomen, en nu staan we hier. Sevilla is niet sterker dan ons, en wij zijn niet sterker dan Sevilla. Het verschil zit hem in de details. We moeten de wedstrijd zo aanpakken, dat we ervan kunnen genieten. Als je de druk te groot laat worden, heb je geen kans.”

Of Divock Origi kan aantreden in de finale, is nog een vraagteken. De Rode Duivel stond een maand aan de kant met een enkelblessure maar reisde wel mee af naar Zwitserland. “Het is nog afwachten”, zei Klopp over zijn nummer 27. “De voorbije twee trainingssessies deed hij het goed. Na deze persconferentie trainen we opnieuw en die training zullen jullie kunnen bijwonen. Jammer genoeg, want het betekent dat we niets zullen kunnen inoefenen. Daarna zullen we zien hoe hij zich voelt en hakken we de knoop door.”

Origi blesseerde zich vorige maand in de competitiematch tegen Everton na een wilde tackle van tegenstander Funes Mori, die rood kreeg. De aanvaller speelde op dat moment de pannen van het dak met vijf goals in vijf matchen. Hij werd door bondscoach Marc Wilmots ook opgenomen in zijn EK-selectie, net als ploegmaats Benteke en Mignolet.

Meer sportnieuws