© ASSOCIATED PRESS

Italiaanse politie dient maffia zware klap toe

Een twintigtal Camorra-maffiosi die de drugs- en wapenhandel in Napels controleren, is aangehouden. Dat meldt de Italiaanse politie dinsdag. Volgens haar is het een belangrijke overwinning in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

De politie heeft verschillende leden van een beruchte Camorra-maffiafamilie aangehouden, onder wie drie vrouwen. Ze worden beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en verboden wapenbezit. “De belangrijkste bron van economische inkomsten van de clan is bijgevolg verstoord”, aldus de politie in een verklaring.

Het was de derde grote operatie tegen de Camorra. De eerste actie in juni leidde tot 64 aanhoudingen en een andere in augustus zorgde voor nog eens 11 aanhoudingen.

Zeer gevaarlijk

De Camorra blijft echter zeer gevaarlijk volgens de Napolitaanse krant Il Mattino. De krant zei dat de maffiaclan plannen had om antimaffia-aanklager Cesare Sirignano te doden, als vergeldingsactie voor de aanhoudingen.

Vorige week namen de autoriteiten 550 gram TNT in beslag en verijdelden ze een geplande bomaanslag tegen Giovanni Colangelo, de hoofdaanklager van Napels die het voortouw nam in het optreden tegen de Camorra.

De Camorra, gevestigd in en rond de Zuid-Italiaanse stad Napels, is een van de belangrijkste maffiaorganisaties van Italië. Haar leden waren onlangs verwikkeld in bloedige turfoorlogen. Die resulteerden in 69 moorden vorig jaar, 40 procent meer dan in 2014.

Nu in het nieuws