© Zoo Antwerpen

© Zoo Antwerpen

© Zoo Antwerpen

1/3

Kai-Mook viert speciale verjaardag

Aan het olifantenperk van Planckendael is het de hele dag extra druk vandaag. De echte fans zijn het duidelijk niet vergeten: op 17 mei is Kai-Mook jarig! De verzorgers zorgden voor een megagrote taart en daar zijn de beesten duidelijk blij mee. En het publiek ook, want dat geniet van de smullende slurfen.

Kai-Mook viert haar zevende verjaardag dus in stijl. “De taart bestaat onder andere uit gras, appelen, wortels en watermeloen”, weet coördinator Ben Van Dyck. “Veel fruit, allemaal lekkers dat ze normaal niet krijgen zodat het ook voor hun echt wel een feestmaaltijd is.”

Die zevende verjaardag is voor de jonge olifant erg speciaal omdat ze vanaf dit jaar zwanger mag worden. “Ze heeft al gepaard, maar tot hiertoe zonder resultaat.” Naast Kai-Mook, komen ook grote zus May-Tagu en tante Yu Yu Yin in aanmerking om mama te worden. Khaing Phy Phyo – de mama van Kai-Mook - niet omdat zij de kleine Qiyo nog zoogt. “Met een beetje geluk hebben we over twee jaar dus drie kleine olifantjes”, lacht Van Dyck.

Nu in het nieuws