Vier jaar voorwaardelijk voor jarenlang misbruik van stiefdochter

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 67-jarige man uit Schilde dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel, omdat hij zijn stiefdochter vier jaar lang seksueel misbruikt had. Aan het uitstel werden wel de nodige voorwaarden gekoppeld: hij moet een therapie volgen voor daders van zedenmisdrijven en een contactverbod met het slachtoffer naleven.

Het misbruik was begonnen toen het meisje 10 jaar oud was en het gezin op vakantie was aan zee. De beklaagde had haar borsten betast en zijn hand in haar onderbroek gestoken. Hij had het kind 250 euro toegestopt. Ze mocht niets tegen haar moeder zeggen, want dan zou ze hun gezin kapot maken en zouden ze ook niet meer op reis gaan.

De beklaagde bleef zich aan het meisje vergrijpen. Hij sloeg meestal toe tijdens het maandelijkse uitstapje van haar moeder en haar vriendinnen. Het slachtoffer was bang van haar stiefvader. Iedere keer als hij haar een cadeautje gaf, zoals kleren of een iPhone, wist ze dat er iets aan vast hing. Toen het slachtoffer 14 was, had ze de vriendin van haar broer over het misbruik ingelicht.

Op 12 juni 2015 werd klacht ingediend tegen de beklaagde, die meteen tot bekentenissen overging. Hij legde aanvankelijk wel een deel van de schuld bij zijn stiefdochter, want zij had volgens hem geen weerstand geboden.

De man ging in therapie en verhuisde naar De Panne, zodat het slachtoffer hem niet tegen het lijf kan lopen. Hij moet 17.500 euro aan schadevergoedingen betalen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio