© *

Petitie redt 11.000 recepten op de site van BBC

De Britse omroep BBC heeft het plan laten varen om het culinaire archief met meer dan 11.000 recepten van onder meer bekende Britse chefs offline te halen, nadat een petitie in enkele uren tijd meer dan 100.000 handtekeningen verzamelde.

flb, edm

In het kader van de zware besparingen die de Britse omroep moet doorvoeren, werd dinsdag bekendgemaakt dat ook de website BBC Food offline zou worden gehaald, en daardoor zouden meer dan 11.000 recepten van onder andere Nigella Lawson en andere bekende Britse chefs (bijna) onvindbaar worden op het wereldwijde web, tenzij voor wie de individuele pagina van elk recept heeft bewaard.

En dat is dik tegen de zin van heel wat foodies wereldwijd. Een inderhaast opgezette petitie verzamelde tot nu toe bijna 170.000 handtekeningen van mensen die vragen dat de BBC zijn plannen herziet. En daar heeft de Britse omroep oor naar, zo klonk het dinsdagavond: een groot deel van het archief zal versneld worden verhuisd naar de (commerciële) website BBC Good Food, waarvan eerder al was aangekondigd dat die wel zou blijven bestaan.

Naast de culinaire website worden ook andere pagina’s, zoals bijvoorbeeld de reisrubriek, getroffen door de besparingsplannen. Tegen 2021/2022 moet de BBC zowat één miljard euro besparen. Vorig jaar raakte al bekend dat de omroep, waar meer dan 20.000 mensen werken, 1.000 arbeidsplaatsen moet schrappen.

NIET TE MISSEN