© Stad Mechelen

Inwoners Mechelse binnenstad gaan GFT apart inzamelen

De stad Mechelen en Ivarem starten de eerste week van juni met een proefproject rond het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Vooral de Mechelaar in de binnenstad propt nogal wat GFT-afval in de huisvuilzak. Daar komt binnenkort verandering in. Voor het proefproject werd een gebied afgebakend in de binnenstad met ongeveer 1000 gezinnen. Het gaat om de straten tussen de Sint-Katelijnestraat, de R12, de Dijle en de Begijnenstraat met de Vismarkt en de Nauwstraat.

© Stad Mechelen

Al deze bewoners worden uitgenodigd op een van de infomomenten op 25 en 26 mei, maar ze zijn nadien ook af te halen tot 17 juni aan de infobalie van het Huis van de Mechelaar of bij Ivarem in de Schoutetstraat. Daar ontvangt elk deelnemend gezin een rol zakken van 15 liter, een handig keukenemmertje, een aangepaste ophaalkalender en een brochure met tips voor de inzameling.

“We gaan het proefproject 18 maanden laten lopen. Tijdens deze periode testen we of de aparte inzameling aanslaat en we luisteren ook naar de ervaringen van de gebruikers. Op basis hiervan bekijken we of we de GFT-inzameling verder uitbreiden of niet”, zegt Rita Van den Bossche, voorzitter van Ivarem.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio