Photo News

Gilbert maakt comeback in Ronde van Luxemburg

Philippe Gilbert (BMC) hervat de competitie in de Ronde van Luxemburg die start op 1 juni. Dat meldde zijn team BMC dinsdag. Gilbert liep een gebroken vinger op bij een trainingsincident in de Ardennen in april, maar die vinger is zo goed als hersteld en hij mag de competitie hervatten van de teamarts.

Gilbert liep bij een ruzie midden april op training met een autobestuurder en diens passagier drie breukjes op in de linkermiddelvinger. Die werden in het ziekenhuis met kleine pinnen vastgezet. Hij startte daarna wel in onder andere de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, maar had ook daar veel last van zijn vinger en zijn rug, door een onnatuurlijke houding op de fiets, en speelde er geen rol van betekenis.

Gilbert gaf nadien verstek voor Luik-Bastenaken-Luik om zijn deelname aan de Giro niet in het gedrang te brengen, maar ook daarvoor bleek hij finaal niet voldoende hersteld. Zijn terugkeer was lange tijd onduidelijk. Die duidelijkheid is er nu wel, zo klinkt het in een persbericht van het team. “Ik loop meerdere keren per week langs bij de kinesist”, aldus Gilbert, “mijn spierpijn wordt steeds minder en ik kan weer in mijn natuurlijke positie fietsen. Week na week voel ik me sterker worden en ik kijk ernaar uit om de competitie te hervatten in de Ronde van Luxemburg.”

Meer sportnieuws