© Photonews

Iraanse Garde maakt zich zorgen over Kim Kardashian

De Iraanse Revolutionaire Garde houdt tegenwoordig naar verluidt onder andere Kim Kardashian duchtig in de gaten. Vooral haar grote populariteit op sociale media baart het elitekorps zorgen. Ze wordt nu zelfs beschuldigd van "doelgerichte corruptie" beweert Vanity Fair.

flb

Het lijkt erop dat in Iran de oorlog werd verklaard aan alles wat maar een beetje naar uiterlijk vertoon neigt. De Iraanse Revolutionaire Garde slaat de laatste tijd vaker toe met arrestaties van modellen, het sluiten van haarsalons, maar ook het blokkeren van populaire modellen op Instagram. Dit alles kadert in de Operation Spider 2 waarbij de 'islamitische Iraanse levensstijl' beschermd moet worden. En ook Kim Kardashian moet er aan geloven. Volgens Mostafa Alizadeh, de woordvoerder van de afdeling tegen cybercriminaliteit, werkt Kardashian mee aan het complot van Instagram CEO Kevin Systrom waarbij ze proberen 'normvervaging' te verspreiden.

"Ze richten hun pijlen op jongeren en vrouwen. Het is een buitenlandse missie die onze gezinnen aanvalt", zei Mostafa Alizadeh op de televisie. "Kim Kardashian is een populair Instagrammodel en dus draagt CEO Systrom haar op om dat 'inheems' te maken. Er bestaat geen twijfel over dat er ook financiële steun wordt geboden. We nemen dit zeer ernstig."

NIET TE MISSEN