© Rock@Edegem

Yevgueni en StuBru op Rock@Edegem

In het centrum van Edegem vindt eind juni het festival Rock@Edegem plaats. Naast headliner Yevgueni en enkele lokale toppers zakt ook radiozender Studio Brussel af naar het Gemeenteplein.

Het festival Rock@Edegem is dit jaar toe aan haar zeventiende editie. Ook dit jaar strijkt het gratis festival het laatste weekend van juni twee dagen neer op het Gemeenteplein. “Vorig jaar organiseerden we voor het eerst een tweedaags festival”, zegt perswoordvoerder Tom De Noël. “Een formule die mede door de komst van dj Regi een absolute voltreffer bleek. Daarom besloten we het festival ook dit jaar over twee dagen te spreiden.”

In samenwerking met de evenementencel van de gemeente slaagden de organisatoren erin om radiozender Studio Brussel uit te nodigen. “Zij zakken af naar Edegem met het succesconcept ‘Was het nu 80, 90 of 2000?’”, zegt De Noël. “Tot 1.30u kan iedereen dansen op de grootste hits van de laatste decennia.” Op zondag verwelkomen de organisatoren Oriens (jonge rockwolven uit Mortsel) en The Great Pretenders (een rock-’n-rollgroep uit Kontich). Daarna is het de beurt aan de mannen van ’t Stad, met hiphoprevelatie NoMobs en de Antwerpse reggaegroep Johnny Den Artiest & Asham Band.

“Als headliner konden we dit jaar eindelijk Yevgueni programmeren”, zegt De Noël. “De band van Klaas Delrue brengt Nederlandstalige pop en stond al op heel wat grote podia.” StuBru-coryfeeën Linde Merckpoel en Christophe Lambrecht zorgen zondagavond voor de feestelijke afsluiter.

Rock@Edegem wordt ook dit jaar een gezinsgebeuren. Zo wordt opnieuw een springkasteel opgesteld en wordt een grote kinderdisco georganiseerd. “Een wervelende show met de grootste ‘kids-hits’, spelletjes, wedstrijden, leuke cadeautjes en veel spektakel.”

Rock@Edegem 2016, 25 juni vanaf 20.30u en 26 juni vanaf 13.30u. Meer informatie vindt u op www.rockedegem.be.

Nu in het nieuws