Coucke investeert in avonturenpark

Na Pairi Daiza is Marc Coucke nu ook mede-eigenaar van een avonturenpark in Durbuy. De eigenaars willen er het grootste natuurpark van het land van maken. Ze zouden trouwens ook een camping in de buurt willen opkopen, maar daarvoor zal hij eerst tot een akkoord moeten komen met de huidige bewoners van de camping.

Na Pairi Daiza is Coucke zijn centen in nog een tweede natuurpark in Wallonië aan het investeren. Tussen Durbuy en Barvaux wordt met zijn geld een groot ecologisch natuurpark uitgebouwd, met chalets, hotels en restaurants. Pronkstuk moet het nieuwe ecologische avonturenpark worden, waar de bezoekers in spelonken kunnen afdalen, rotsen beklimmen en via een avontuurlijk traject in en over de bomen kruipen.

Coucke is tot nu toe bijzonder discreet gebleven over zijn activiteiten in het stadje, wellicht om de prijzen van wat hij wilde kopen niet op te drijven. Maar in de bossen tussen Durbuy en Barvaux wordt al druk gewerkt. De activiteiten van Durbuy Adventure worden samengevoegd met die van La Petite Merveille en volledig in een nieuw jasje gestoken. Zo zijn de kajaks waarmee men de Ourthe kan afvaren al vernieuwd, en worden de chalets gerenoveerd. Op 1 juli gaat het nieuwe ecologische pretpark open. Goedkoop wordt het niet: volwassenen betalen 40 euro per dag.

Ondertussen heeft Coucke ook andere gronden opgekocht in de omgeving, waaronder camping La Chênaie. Zo’n 150 families hebben er soms al generaties lang hun stacaravan staan, maar vrezen nu dat ze zullen moeten verhuizen.

Nu in het nieuws