© YouTube

Zo reageren vrouwen wanneer ze hun ideale lichaam krijgen

Wat als je bruine ogen hebt, maar eigenlijk liever blauwe wil? Of had je liever een vollere boezem of bredere heupen? De Amerikaanse entertainmentsite Buzzfeed nodigde enkele van hun medewerksters uit voor de camera om hun ideale lichaam uit te proberen in de rubriek Ladylike.

vwh

De drie dames Safiya, Candace en Freddie hadden als tiener elk een complex over hun lichaam. Safiya droomde van een volle boezem, Candace wilde blauwe ogen net als topmodel Adriana Lima en Freddie vond het belangrijk om een vol achterwerk te hebben.

Nu mochten ze bij wijze van test hun ideale lichaam uitproberen: Safiya kreeg een beha met extra vulling, Candace mocht blauwe contactlenzen proberen en Freddie kreeg pads voor in haar jeansbroeg waardoor haar poep voller oogde.

De drie vonden het naar eigen zeggen leuk om zichzelf een op een andere manier te zien, maar die was daarom niet beter. “De onzekerheden die je hebt als tiener, vervagen met de jaren. Ik was me heel bewust van mijn borsten en het feit dat ze plots groter waren. Ik hield mijn armen erover en voelde me onzeker. Ik hield er niet van”, zegt Safiya.

Ook Candace was aan het einde va het experiment niet echt tevreden over haar blauwe ogen. “Ik denk dat mensen me liever zonder de blauwe ogen. Het is normaal om te willen wat je niet hebt en als je het dan wel hebt, voel je je niet comfortabel in je eigen vel”, klinkt het. “Het was allemaal heel leuk, maar het voelde alsof ik een stap terugnam. Ik werd het beu omdat ik me best goed voel in mijn eigen lichaam”, zegt Freddie.

NIET TE MISSEN