© Photonews

Diane von Furstenberg heeft eindelijk opvolger beet

Terwijl Diane von Furstenberg een jaar geleden al de fakkel van het zakelijke deel van haar eigen modelabel doorgaf, heeft ze nu eindelijk ook een creatieve opvolger gevonden. Ze koos voor niemand minder dan de bekende Britse ontwerper Jonathan Saunders.

Op 69-jarige leeftijd kan Diane von Furstenberg met een gerust gemoed op pensioen gaan. Vooraleer ze daar aantoe was, zocht ze jarenlang grondig naar geschikte opvolgers. Vorig jaar werd Paolo Riva al aangesteld als CEO van DvF en nu heeft ze ook haar nieuwe creatieve directeur gevonden in de Schot Jonathan Saunders. Eind vorig jaar zette hij nog zijn eigen gelijknamig label stop, waarmee de geruchten werden gevoed dat hij naar een groter modehuis zou overstappen.

"Het is tijd voor een frisse wind", zegt Diane von Furstenberg in The New York Times over haar beslissing. "Ik heb jaren gezocht naar iemand om me op te volgen en nu heb ik hem eindelijk gevonden." Toch zal ze niet helemaal uit haar bedrijf verdwijnen en ze blijft zetelen in de raad van bestuur. En ook stilzitten zit er niet meteen in. "Ik wil me meer focussen op mijn werk met vrouwen, voordrachten en filantropie."

 

To new beginnings @dvf. ??

Een foto die is geplaatst door Designer Jonathan Saunders (@saundersstudio) op

NIET TE MISSEN