© Jan Van der Perr

The Lobby: restaurant, barbershop en boetiek

Op het Zuid opent begin juni de pop-up The Lobby. Niet toevallig, want over twee jaar staat er op dezelfde plek een hotel mét lobby.

Rebecca Van Remoortere

Het gebouw van het voormalige De Smet & Van Diest, nu Total, naast de vroegere discotheek Zillion in de Jan Van Gentstraat, staat er verloederd bij. Maar over een drietal weken komt daar verandering in. David De Munter van vastgoedbedrijf Building Today for Tomorrow en schoolvriend Avi Blits van horecagroep Il Capriani slaan de handen in elkaar om de benedenverdieping om te toveren tot culinaire pop-up.

“Op de plaats van het gebouw verrijst over twee jaar een hotel”, legt De Munter uit. “Maar omdat de werken pas eind dit jaar van start gaan, willen we de resterende tijd benutten om van de ruimte een belevingsplek op het Zuid te maken.”

The Lobby krijgt een Italiaans restaurant, een bar en een terras van 500 vierkante meter. Dat zal voor een deel op de huidige parking van het Justitiepaleis komen te liggen. “De keuken van het nieuwe Il Capriani zal heel de dag geopend zijn, van ontbijt tot diner’, zegt Avi Blits. Later zal Il Capriani ook een vaste waarde worden in het nieuwe hotel.

Chaplins

The Lobby maakt ook nog plaats voor andere ondernemers. Barbershop Chaplins, die nu al in de Londenstraat en de Kammenstraat zit, krijgt er een ruimte. Een jonge Belgische ontwerpster zal er kleding verkopen en stadsontwikkelaar AG Vespa geeft informatie over de toekomst van de site.

“De binnenruimte van 600 vierkante meter wordt omgetoverd tot groene oase om de buitensfeer van het terras ook naar binnen te halen. In de hoek is er plaats voor een groot scherm. Daar willen we alle EK-voetbalwedstrijden vertonen, maar ook de Olympische Spelen zijn fijn om samen te volgen”, zegt De Munter.

The Lobby is vanaf de eerste week van juni alle dagen open. In het najaar eindigt het verhaal van The Lobby en beginnen de bouwwerken.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio