© rr

© vtm

1 / 2

Amerikaanse versie van 'Cordon' blijft beperkt tot 13 afleveringen

'Containment', de Amerikaanse versie van VTM-serie 'Cordon', mag niet terugkeren na de zomer: het blijft bij dertien afleveringen, terwijl er materiaal genoeg was voor twintig.

Tom Vets

De eerste vijf afleveringen van Containment deden het met 1,3 miljoen jonge Amerikaanse kijkers niet slecht op de kleinere zender The CW, maar een hoogvlieger werd het evenmin.Daarom is besloten om bij het opgenomen aantal afleveringen, dertien in totaal, te blijven.

De Amerikaanse interesse voor een eigen versie werd destijds aangewakkerd toen VTM besloot een tweede reeks te maken, waardoor er scripts voorradig waren voor minstens twintig afleveringen. Maar zoveel worden het er dus niet.

Containment is niet de enige reeks die rood licht krijgt in de VS. De Vier-reeks Castle stopt na acht jaar, bij Vijf moeten ze afscheid nemen van The Mysteries of Laura. Ook het tijdperk van CSI is na zestien jaar voorbij. De derde spin-off – CSI: Cyber – liep maar dertig afleveringen en kwam in Vlaanderen zelfs niet op het scherm.