Zakia (22) na felbesproken selfie: “Ik wilde al lang met Dewinter op de foto”

Print

Als moslima met hoofddoek op de foto gaan met Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter en zijn horde betogers: Zakia Belkhiri (22) maakte de meest besproken selfie van het weekend. “Ik vrees het Vlaams Belang niet, maar voel ook geen haat ten opzichte van Dewinter.”

Het was een spontaan idee om op de actievoerders van het Vlaams Belang af te stappen, vertelt de Antwerpse Zakia. “Ik kwam zaterdag naar Antwerp Expo om er de beurs Moslim Expo te bezoeken. Ik was verrast toen een aantal betogers van Vlaams Belang aan de overkant van de straat slogans begon te scanderen. Heel impulsief kreeg ik het idee om richting Filip Dewinter te stappen en een selfie met hem te maken. Ik wilde al heel lang eens met hem op de foto.”

“Met mijn actie wil ik tonen dat ik me niet laat doen door racistische opmerkingen. Ik vrees het Vlaams Belang niet, maar voel ook geen haat ten opzichte van Dewinter”, zegt Zakia. Ze bleef glimlachen tussen de betogers, ook toen ze haar massaal ‘hoofddoek af’ toeriepen.

“Ik moest vooral lachen toen Anke Van dermeersch me aansprak. Ze zei dat het niet juist was volgens de Koran om een gsm te hebben, omdat De Profeet er ook geen had. Ik antwoordde haar rustig dat we nu in 2016 leven, dus dat die vergelijking absurd is. Ik ben geen haatdragend persoon. Wel vind ik het belangrijk dat wij ons als moslims niet laten doen door haatdragers.”

.

Nu in het nieuws