© rr

© patrick de roo

1/2

Man van Sofie Goos: “Bloedingen aan rechternier zijn gestopt”

Triatlete Sofie Goos (36) ligt nog steeds op de afdeling intensieve zorgen van het Stuivenbergziekenhuis. Zondag werd ze tijdens een training in de rug gestoken. “We zijn voorzichtig positief”, zegt haar man, Jef De Batist.

Wat een doorsnee training moest worden, is zondagmiddag voor triatlete Sofie Goos helemaal anders uitgedraaid. Dat het net aan Park Spoor Noord gebeurde, maakt het nog moeilijker voor de familie. “Wij noemen het park onzen hof, we wonen vlakbij, de kinderen komen hier alleen spelen”, aldus De Batist. “Dat is wel raar, maar we mogen de angst niet laten regeren.”

Goos ligt nog op de afdeling intensieve zorgen van het Stuivenbergziekenhuis. “Maar we zijn voorzichtig positief”, zegt De Batist. “De bloedingen aan haar rechternier zijn gestopt. En het lijkt erop dat de nier nog grotendeels doet wat ze moet doen. De dokters doen er alleszins alles aan om haar nier te redden, want daar zal veel van afhangen voor de verdere carrière als topsportster.”

Goos toonde zich van op haar ziekenhuisbed ook al erg strijdvaardig. “De eerste wedstrijden die gepland stonden, gaan uiteraard niet door”, aldus De Batist. “Maar Sofie spreekt nu al van toewerken naar de Ironman in Zweden op 20 augustus.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio