© avt

Wielrennen Elite Z/C en U23 Morbgan Blue Classic in Averbode - Robby Willems rekent af met langdurig blessureleed

Willems: “De opluchting is bijzonder groot”

Robby Willems bracht met een zevende plaats in Averbode bevestiging van zijn vijfde plaats in Stok vier dagen eerder. Daarmee rekent hij af met langdurig blessureleed. “De opluchting is groot nu ik terug kan koersen”, zegt Willems.

Robby Willems is back in business. Vier dagen na zijn vijfde plaats in Stok eindigde de renner van Toekomstvrienden Rock Werchter Cycling Team zondag in Averbode na een sterke wedstrijd op de zevende plaats. Bijzonder knap was dat, vooral omdat hij nog maar aan zijn zesde wedstrijd van het seizoen toe was en het pas zijn vierde koers was sinds hij de competitie hervatte na maanden inactiviteit.

“Ik was lang op de sukkel met een knieontsteking”, vertelt Willems. “Die liep ik op in een door hagel en sneeuw geteisterde Brussel-Zepperen. Ik werkte die koers af met een gekanteld zadel.”

Robby was voor lange tijd gedwongen tot het bezoeken van dokter en kinesist en moest volledige rust in acht nemen. “In Stok reed ik pas mijn derde koers na mijn herstel. Averbode was de vierde in het rijtje. Het verbaasde me dat het al zo vlug zo goed ging. De opluchting is groot nu ik terug kan koersen”, aldus de Waveraar.

En koersen, dat deed hij in Averbode. “Omdat we met Sven Moris maar één renner mee hadden in de kopgroep en we Yves Coolen als kopman uitspeelden, heb ik lang met een klein groepje mee moeten achtervolgen. Toen we aansluiting kregen, viel Yves en speelden we met Yoran Van der Veken nog een andere snelle man kwijt. In de finale restte te weinig tijd om ons te organiseren, maar toch konden Moris (derde, red.) en ikzelf nog een ereplaats uit de brand slepen.”

Al bij al een bevredigende uitslag, iets wat voorlopig maar weinig was weggelegd voor zijn vorig seizoen erg succesvolle tweelingbroer Kenny. “Kenny moet bij zijn nieuw team 3M vooral veel ploegwerk opknappen in grote koersen. Dat doet hij tot ieders voldoening, maar het vertaalt zich minder in resultaten”, aldus Robby, die samen met zijn broer de komende weken zwaar inzet op de nakende Memorial Van Coningsloo tussen Waver en Rijmenam.

Meer sportnieuws