Vrouwen elite Vlaams-Brabants kampioenschap Boortmeerbeek

Française Elise Delzenne wint en is Vlaams-Brabants kampioene

Elise Delzenne zette in de wedstrijd voor Vrouwen Elite in Boortmeerbeek de concurrentie een hak. De Française won na een korte solotocht en werd tot haar verbazing ook Vlaams-Brabants kampioene. De streekrensters faalden.

Er was voor de streekrensters geen rol van betekenis weggelegd in het Vlaams-Brabants kampioenschap in Boortmeerbeek. Thuisrijdster Evelien Deltombe haalde niet eens de finish. Ook de zusjes Steffi en Dana Lodewyks uit Mechelen verdwenen vroegtijdig uit de wedstrijd.

“Steffi had al vroeg in de wedstrijd af te rekenen met kettingproblemen”, vertelt haar jongere zus Dana, die op de steun kon rekenen van haar vriend-renner Michaël Goolaerts. “Zij verloor daardoor meer en meer terrein en moest opgeven.”

Dat lot was ook Dana zelf beschoren. “Door mijn studies en stages heb ik nog maar weinig getraind en gekoerst. Drie ronden van het einde moest ik de rol lossen en werd ik met tal van andere geloste rensters uit koers genomen”, aldus Dana Lodewyks.

Vooraan moest Elise Delzenne, die met Celine Van Severen en Sarah Inghelbrecht een ruime voorsprong had uitgebouwd, haar duivels nog ontbinden. De Française van Lotto Soudal schudde in de slotronde haar gezellinnen uit het wiel en bereikte solo de finish. Tot haar eigen verbazing en verwondering van het talrijk opgekomen publiek kreeg de voormalige Franse kampioene door een bepaalde clausule in het wedstrijdreglement ook de Vlaams-Brabants provinciale titel toegekend.

Meer sportnieuws