© jos

Voetbal Finale beker van antwerpen vrouwenKontich 1- Zammel 4

Kontich van trainer Marc Peeraer kan nooit aanspraak maken op winst

Kontich is er niet in geslaagd de Beker van Antwerpen bij de vrouwen te winnen. De ploeg van trainer Marc Peeraer stuitte op een efficiënt Zammel, dat bij de rust al met 0-3 leidde. Kontich was na de rust een stuk bedrijviger, maar miste de kans voor de aansluitingstreffer vanop de stip. Bij de 0-4 was het over.

Kontich kreeg best enkele mooie kansen, maar Zammeldoelvrouw Dagnar Belmans onderscheidde zich meermaals.

“Bij de rust stond het al 0-3. Jammer want we kregen kansen. Als Van Dijck had gescoord, hadden we zelfs op voorsprong geklommen”, weet Kontichtrainer Marc Peeraer. “Het derde doelpunt werd uit buitenspel gescoord. Na de rust kregen we een strafschop, maar de Zammelse doelvrouw stopte het schot van Peeraer. Er was ook nog een kans voor Daneels. Ik vond Kontich na de rust evenwaardig”, zegt Peeraer.

“Bij Zammel ken ik heel wat speelsters, maar de nummer acht niet. Net die Celien Govarts maakte het verschil. Uiteraard ben je als trainer enerzijds ontgoocheld als je verliest, maar anderzijds ben ik blij dat we de finale konden spelen. Da’s toch ook een verdienste”, besluit Peeraer.

“In een voor ons heel belangrijke match stond het te snel 0-3. Als de strafschop erin gaat, krijgen we nog een andere wedstrijd. Na de rust waren wij een stuk beter, maar scoren lukte niet”, aldus Kontichaanvoerder Jasmien Peeraer.

Zammel was de meest aanvallende ploeg, al stuitte Van Dijck van Kontich nog op Zammeldoelvrouw Belmans. Van Dijck verscheen opnieuw alleen voor Belmans, maar besloot te zwak in de handen van de doelvrouw. Govarts slalomde aan de overzijde door de Kontichdefensie en het stond 0-1. Nog voor het halfuur lukte Kempen de 0-2. Net voor rust scoorde Zammelaanvoerder Maes de 0-3.

Nog voor de rust was er een kans voor Kontich via Vermeiren. Na de pauze kreeg Kontich een strafschop, maar Peeraer stuitte op een uitstekende Belmans. Kontich ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Maes gaf Kontich de doodsteek. Vermeiren kon nog tot 1-4 milderen.

SCHEIDSRECHTER: OnseaDOELPUNTEN: 25’ Govarts 0-1, 30’ Kempen 0-2, 44’ Maes 0-3, 64’ Maes 0-4, 66’ Vermeiren 1-4.KONTICH: Spiessens, Peeraer, Leemans, Verbraeken, Vermeiren, Van Dijck, Claessens, Zinga, Michiels, Daneels, Van DoninckZAMMEL: Belmans, Peetermans, Smets, Vaneynde, Govarts, Kempen, Maes, Verrijssen, Van De Moer, Vermeulen, Cannaerts.

Meer sportnieuws