© jos

Voetbal Finale beker van antwerpenAntonia 0 - Houtvenne 6 - Antonia van Kristof Snelders ondergaan de wet van de sterkste

“Dit resultaat was een beetje voorspelbaar”

Antonia is er niet in geslaagd om in de finale van de Beker van Antwerpen voor een stunt te zorgen. Integendeel, de fel gehavende ploeg van gelegenheidstrainer Bart Corluy, de sportieve baas van Antonia B, kreeg een flink pak voor de broek van Houtvenne, de kampioen uit eerste provinciale. Antonia weerde zich dapper maar droop met een half dozijn tegendoelpunten in de koffer af. 0-6 werd het.

jos

Het moet je maar overkomen: de finale voor de Beker van Antwerpen moeten spelen op het moment dat de meeste jongens van de A-ploeg met z’n allen genieten van een weekendje Amsterdam. Het was dan ook puzzelen voor coach Corluy om nog iets of wat valabel elftal tussen de lijnen te kunnen brengen. Aanvoerder en ex-eersteklasser Kristof Snelders kreeg de ondankbare taak om binnen het elftal dat speelde de lijnen uit te zetten.

“Het was ons doel om zoveel als mogelijk de schade te beperken en te loeren op een eventuele counter”, zegt Snelders. “Maar we kregen al heel snel in de wedstrijd twee tegengoals te slikken. De spanning was er vlug af. Maar dit resultaat was een beetje voorspelbaar. Met een compleet Antonia waren we zeker niet kansloos geweest. Al wil ik zeker niemand een verwijt maken.”

“De spelers van de A-kern hadden die trip naar Amsterdam al maanden geleden vastgelegd. Alles was geregeld en betaald. Zoiets kan je niet zomaar verplaatsen. En het provinciaal comité wilde de datum van de finale niet vervroegen. Ook Antonia heeft een heel jaar lang gewerkt om die bekerfinale te halen. Nu hielden we er enkel een troostprijs aan over. Toch een dikke proficiat voor de inzet van de medemaats”, besluit Snelders.

Wedstrijdverloop

Een vertimmerd Antonia was geen partij voor Houtvenne, de kampioen van eerste provinciale. De eerste kans was voor Van Asten, maar het was Placca die de Kempenaars met twee doelpunten in evenveel minuten op rozen zette. Antonia dreigde sporadisch maar kon niet verhinderen dat Geudens op het halfuur al voor de 0-3 zorgde. Antonia probeerde wel mee te voetballen. Doelgevaar creëren lukte niet.

Na de rust was het opnieuw Placca die de score aandikte tot maar liefst 0-6. Houtvennedoelman Klyn, die na de rust Veraghtert had vervangen, kwam nog wel gepast tussenbeide bij doelpogingen van Kapelinski en een hardwerkende Antonia-aanvoerder Kristof Snelders. Het eerreddend doelpunt voor Antonia bleef zodoende uit.

SCHEIDSRECHTER: Saenen.ANTONIA: Schaffers, Janssens, Kapelinski, Letange, Roskams, Michielsen, Hermans, K. Snelders, Bogaerts, Wilmssen, Smet.HOUTVENNE: Veraghtert, Heylen, Boeckx, Maamar, Van Den Broeck, Geudens, Van Asten, Verbert, Felomina, Placca, De Corte.DOELPUNTEN: 9’ Placca 0-1, 11’ Placca 0-2, 30’ Geudens 0-3, 52’ Placa 0-4, 54’ Placca 0-5, 89’ Placca 0-6.

Meer sportnieuws