Atletiek interclub Vrouwen Vabco Mol

Vabco Mol derde in ereafdeling

Print

Vabco Mol heeft er een sterk interclubweekend opzitten. De vrouwenploeg behaalde zaterdag in Merksem de derde plaats in ereafdeling VAL en de mannen werden zevende in Landelijke 1.

De vrouwen van Vabco Mol eindigden derde met 116 punten na winnaar OEH (144 punten) en nummer twee ACW (118 punten). Maar wel voor Ac Herentals (vierde met 113 punten). VMOL dankte de derde plaats aan een sterk collectief. Het won geen enkele individuele proef, maar de vele dichte ereplaatsen brachten heel wat punten op.

“De vrouwen hebben boven de verwachtingen gepresteerd”, zegt Ludo Caers, voorzitter van Vabco Mol. “In de laatste estafette lieten ze zelfs de tweede plaats liggen in de strijd met ACW.”

De Vabco-mannen werden in hun interclub in Landelijke 1 in Kapellen zevende. “We hebben het er met een 'gehandicapte' ploeg redelijk goed vanaf gebracht, evalueert Caers. “Onze grootste puntenpakker was Jens Hooyberghs. Hij won de 110m horden en werd vierde in het verspringen. Ruben Geys werd ook mooi tweede in de 5000m en een extra meevaller was onze nieuwkomer Bart Geukens uit Balen. Hij werd tweede in het discuswerpen en vierde in het kogelstoten. De opdracht was om erin te blijven. Dat is gelukt. Onze campagne is geslaagd.”

Meer sportnieuws