Atletiek Interclub mannen Ac Herentals

Ac Herentals wordt tweede en promoveert naar ereafdeling

De mannenploeg van Ac Herentals behaalde op de Beker van Vlaanderen (interclubcompetitie) in Landelijke 1 de tweede plaats. De club promoveert zo na één jaartje Landelijke 1 opnieuw naar ereafdeling VAL. “Wij horen thuis in de ereafdeling.”

basp

Vorig jaar degradeerde Ac Herentals op pijnlijke wijze van ereafdeling VAL naar Landelijke 1. Ze wilden dan ook absoluut wat rechtzetten en opnieuw promoveren.

“We zijn ambitieus. We hebben een sterke ploeg met onder meer Kristof Beyens en sterke jonge spurters. We zullen hoog eindigen”, voorspelde Maarten Verbiest vooraf. Zijn voorspelling kwam uit. ACHL werd tweede met 156 punten na winnaar ACW (170 punten) en dwong zo de promotie af (de eerste twee clubs promoveren).

“Het is helemaal gegaan zoals we hadden voorspeld”, glunderde Maarten Verbiest. “Want onze grootste puntenpakkers bleken inderdaad Kristof Beyens, die het ver en hinkstap won, en onze jonge spurters. De jonge 4x100m-ploeg met Stijn Rombaut, Brent De Pauw, Jef Mees en Kobe Vleminckx won zelfs de wedstrijd in een clubrecord.”

Verder presteerden de atleten allemaal op hoog niveau. “We hebben geen negatieve uitschieters gehad”, evalueert Verbiest. “Vooral onze jonge gasten hebben sterk gepresteerd. Onze juniores zetten persoonlijke records neer in het speerwerpen en het hoogspringen. Tom Van Rooy heeft ook aangenaam verrast in zijn 1500m. Zelf heb ik me door een kuitprobleem noodgedwongen moeten laten vervangen door Lukas Vriens in de 800m. Hij heeft dat prima gedaan. Maar ik heb meegelopen in de 4x400m.”

De komende jaren hoopt ACHL vlot mee te draaien in ereafdeling VAL, de op één na hoogste afdeling. “Met uitzondering van onze drie ouderdomsdekens, dertigers Kristof Beyens, Tom Van Rooy en ikzelf, hebben we een zeer jonge ploeg. In de ereafdeling moeten we volgend jaar vlot kunnen meedraaien. Het is prettiger om in de erafdeling uit te komen, want daar zitten we op ons niveau. En wie weet, als alles ooit één keer heel erg meezit, zullen we over x aantal jaar nog eens een gooi kunnen doen naar promotie naar de hoogste afdeling.”

Ook clubafgevaardigde Peter Wagemans (die bijgaande foto nam) was een tevreden man. “Dankzij een homogeen team met enkele uitschieters pakken we de promotie”, vatte hij het succesverhaal samen.

Meer sportnieuws