© koen fasseur

Voetbal eindronde 4de klasse Sint-Lenaarts 2 - Zwarte Leeuw 3 - Jens Lambrechts en maats geven voorsprong in slotminuten weg

“Kans op promotie is nu bijzonder klein geworden”

Sint-Lenaarts is er tegen Zwarte Leeuw niet in geslaagd om revanche te nemen voor de twee competitienederlagen die het tegen de buren leed. Tot negen minuten voor het einde stond de thuisploeg nog op winst, maar toen zorgden doelpunten van Meynendonckx en Peeters voor de ontnuchtering. De kans dat Sint-Lenaarts alsnog naar de tweede amateurklasse promoveert, is zo goed als onbestaande geworden.

walter peersmans

De eerste helft verliep in het voordeel van Sint-Lenaarts. Normaal moest de thuisploeg met een veilige 2-0 voorsprong de rust ingaan, maar een goal van Adriaensen net voor het rustsignaal bracht de Leeuwen terug in de wedstrijd.

De revanche, waar heel Sint-Lenaarts zo op had gehoopt, kwam er voor Jens Lambrechts en zijn maats dus niet.

“Het zag er tot kort voor de rust heel goed uit”, beaamt de middenvelder. “We leidden toen met 2-0. Die tegengoal net voor het rustsignaal hadden we nooit mogen laten scoren. Deze wedstrijd vertelt een beetje het verhaal van ons hele seizoen. We gaven amper drie kansen weg, maar de tegenstrever benutte ze alle drie. Dat eerste doelpunt had er nooit mogen komen. Wij hadden net voor de pauze de bal achteraan hard moeten wegtrappen, maar dat gebeurde niet. Adriaensen gebruikte de kans om te milderen. Met 2-0 of 2-1 gaan rusten, is een heel groot verschil.”

De spelers van Zwarte Leeuw trokken zich na de rust op aan die late tegengoal uit de eerste helt.

Seizoen zit erop

“Negen minuten voor affluiten stonden we nog altijd 2-1 voor, maar dan lieten we het afweten”, weet Lambrechts. “Zwarte Leeuw boog de achterstand toen nog om in winst. De kans om na deze nederlaag alsnog te kunnen promoveren naar de tweede amateurklasse, is nu wel heel klein geworden. Ons seizoen zit erop.”

Sint-Lenaartstrainer Karel Meseure en hulptrainer Guy Vercauteren konden niet lachen met het verlies.

“Het verschil in mentaliteit was enorm groot”, zegt Meseure. “Bij Zwarte Leeuw wilde iedereen absoluut winnen, terwijl er bij ons enkele jongens bij liepen die heel wat minder gemotiveerd leken. Er waren bij ons spelers die het volledig lieten afweten. De kans op promotie is nu wel bijzonder klein geworden.”

Wedstrijdverloop

In elke helft zat het venijn in de staart. Voor rust creëerde de thuisploeg enkele goede kansen, maar afwerken lukte niet. Tot Fasseur met een subliem opwippertje Lambrechts op weg naar de openingstreffer zette. Drie minuten later hield Hendrickx Fasseur van de 2-0, maar nog voor de pauze rondde Melkert een voorzet van spelmaker Fasseur wel succesvol af. Adriaensen zorgde vlak voor de rust voor de aansluitingstreffer van Zwarte Leeuw.

In de tweede helft bleef de score tot negen minuten voor affluiten ongewijzigd, maar toen trokken Meynendonckx en Peeters de winst verdiend naar de bezoekers.

DOELPUNTEN: 39' Lambrechts 1-0, 43' Melkert 2-0, 44' Adriaensen 2-1, 81' Meynendonckx 2-2, 85' Peeters 2-3.SINT-LENAARTS: Vermeylen, Van de Brul, M. Verheyen, Van Der Zyp, Fasseur, Jaspers, Melkert, Fariat (88' Traizi), Lambrechts, Verlinden, J. Verheyen (55' Wouters).ZWARTE lEEUW: Hendrickx, Van Dyck, Vertommen, Lauryssen (77' Soffers), Schrauwen, Adriaensen (67' Heylen-Bulens), Peeters, Cornelissen, Daas (90' Wiegerink), Meynendonckx, Vanderheyden.GELE KAARTEN: 50' Schrauwen, 66' Van Dyck, 72' Wouters.RODE KAART: ?86' Jaspers (2x geel).

Meer sportnieuws