Zaalvoetbal Play-offs zaalvoetbal BZVB en FutsalThulin 5 - GS Beobank Hoboken 0

GS Beobank Hoboken buigt het hoofd voor sterker Thulin

Print

GS Beobank Hoboken zal zijn titel niet verlengen. De troepen van trainer Rudi Smet verloren na de heenwedstrijd (0-2) nu ook de terugmatch van Thulin. Nu werd het 5-0.

“Je moet groot zijn in het verlies”, zegt de Hobokense voorzitter Dirk Van Overbeke, die niet zwaar teleurgesteld was door het verlies van zijn ploeg.

“Als een ander team beter is, dan moet je je daar bij neerleggen en hen proficiat kunnen wensen. Ik heb zelden zo’n indrukwekkend goede ploeg bezig gezien. We hebben er alles aan gedaan om het hen moeilijk te maken, maar dat was niet voldoende om hen af te stoppen. Het feit dat we in deze twee halve finales geen enkel doelpunt konden scoren, zegt genoeg. Dit Thulin is een ongelooflijk sterk team. Vooral verdedigend zit het bij hen enorm goed in elkaar”, aldus Van Overbeke.

“Woensdag in eigen zaal speelden we een evenwichtige wedstrijd. Toen zat er meer in. Je kan dat verlies misschien zelfs onterecht noemen. Vrijdag was er tegen dit Thulin niets te beginnen. Dat was een goed geoliede machine, zonder één zwakke schakel. Daar konden we niet tegenop, hoe we ons best ook deden. Ieder foutje werd genadeloos afgestraft.”

Positieve kant

“Echt overspeeld werden we niet. We kregen ook wat kansjes, maar zij hebben amper kansen nodig om te scoren. Ze zijn veel doeltreffender en hebben meer spelers die vernietigend kunnen uithalen.”

“Wij zijn iets te afhankelijk van enkele spelers om het verschil te maken. Bij de rust stond het 2-0 en geloofden we nog in een goed resultaat, maar toen ze al in de eerste minuut van de tweede helft de 3-0 maakten, was het voorbij.”

“We probeerden het tij nog te keren door de doelman te wisselen voor een meevoetballende vijfde speler, maar we vonden ook dan amper een gaatje in hun uitmuntende verdediging. We wrongen dan nog twee open kansen de nek om, waarna zij de forfaitcijfers bij elkaar voetbalden.”

“Maar laten we het positief bekijken. We halen voor de elfde keer in dertien seizoenen de halve finales. Voor onze coach Rudi Smet is het zelfs een elf op elf. We pakten drie titels en twee bekers. Er zijn weinig ploegen die het voorbije decennium dergelijke resultaten kunnen voorleggen. Ik vind dat we daar best trots op mogen zijn. En het seizoen is nog niet gedaan. Op 4 juni spelen we de finale van de Beker van België tegen Brussel. Als we die winnen, hebben we opnieuw een prijs te pakken.”

In het Futsal is FT Antwerpen nu ook rekenkundig uitgeschakeld in de strijd om de titel. De Sinjoren, bij wie amper drie basisspelers present tekenden, maakten het Halle-Gooik verrassend moeilijk, maar konden ondanks een meer dan degelijke prestatie een vierde nederlaag in deze play-offs niet voorkomen en gingen uiteindelijk met 4-2 onderuit.

Meer sportnieuws