Sokah Hoboken buigt het hoofd voor Oudergem van Jean-Michel Saive

Tafeltennis

mabe,basp

Beker van België

Sokah Hoboken 0

Oudergem 4

Sokah Hoboken heeft de prachtige bekercampagne niet kunnen bekronen met de opperste triomf. In de finale gingen Vitta en co met 0-4 onderuit tegen het Oudergem van Jean-Michel Saive.

Sokah had veertien dagen geleden in de reguliere competitie Oudergem met 5-1 in het verlies gespeeld en het hoopte die stunt zondag te kunnen herhalen. “Maar het werd een totaal andere wedstrijd. Wie met 0-4 de boot ingaat, heeft weinig recht van spreken”, zegt verantwoordelijke Marc Gijs, die meteen de vinger op de wonde legt. “Veertien dagen geleden speelden we op een erg hoog niveau en hadden we het geluk aan onze zijde. Deze keer haalden we ons beste niveau niet en kenden zij op bepaalde momenten net dat tikkeltje geluk dat je nodig hebt om een finale te winnen.”

“De stress speelde een belangrijke rol. Bij ons waren er enkele spelers die onder de indruk waren van het gebeuren. Met als gevolg dat de focus op de mindere momenten niet bij het spelletje lag, maar bij alles eromheen: de lawaaierige supporters, de kleine zaal, de storende flitsen bij het nemen van foto’s, ... Dat zou niet mogen, maar dat kan gebeuren met jonge spelers.”

“Nu is er de teleurstelling van deze verloren finale. Dat is goed. Dat moet als je aan de top wil spelen. Maar als we straks terugblikken, kunnen we best tevreden zijn over wat we dit seizoen hebben bereikt: derde in het kampioenschap, voor het derde opeenvolgende jaar bekerfinalist en winnaar van de Vlaamse Beker. Laten we vooral het positieve onthouden.”

Winst voor AFP Antwerpen

De vrouwen van AFP Antwerpen waren wel aan het feest in Bilzen. Klimanova en co wonnen na een spannende wedstrijd met 4-2 tegen Minerois. Meteen de derde triomf voor AFP Antwerpen dat dit seizoen ook al de titel en de Vlaamse Beker won.

Atletiek

AtletiekInterclub

AVKA en Ac Lyra

AVKA (Atletiekvereniging Kontich-Aartselaar) en Ac Lyra mogen zich respectievelijk de achtste en negende beste club van het land noemen. Voor AVKA was het een entree langs de grote poort in de hoogste afdeling op interclub in Kessel-Lo.

AVKA mocht, nadat het drie jaar op rij gepromoveerd was, voor het eerst aantreden in de hoogste afdeling, ereafdeling KBAB, tussen de twaalf beste clubs van het land. De club scoorde 120 punten en eindigde vlak voor Ac Lyra (119 punten) op de achtste plaats. Nochtans begon de competitie in mineur voor AVKA.

“We hebben het nodige drama gekend in het begin. Onze polsstokspringer miste zijn aanvangshoogte en scoorde daardoor nul punten”, vertelt coach Dirk De Herdt. “Maar in veel andere proeven presteerden we dan weer sterker dan verwacht. Dankzij onze sterke 4x400m-ploeg – clubrecord van 3'19”00 – zonder Sven Van Den Bergh zelfs, wipten we nog over Lyra in de uitslag. We zijn toch maar mooi de beste Antwerpse ploeg en de achtste ploeg van België! Gewoon genieten is dat. Dat we dit na drie promoties op rij meteen klaarspelen in de hoogste afdeling is gewoon fantastisch.”

Meer sportnieuws