© jos

Voetbal Finale Beker van Antwerpen vrouwenKontich 1 - Zammel 4

Trainer Wim Smits pakt met Zammelse vrouwen de oppergaai

De Zammelse vrouwen wisten vooraf waarom ze absoluut de finale van de Beker van Antwerpen wilden winnen: om hun in januari overleden trainer Peter Coomans, die jarenlang de vrouwen van Zammel begeleidde, op gepaste wijze te herdenken. De Zammelse meisjes zijn met verve in die opdracht geslaagd. Het werd 1-4 tegen Kontich.

jos

Zammel voetbalde bijzonder efficiënt en leidde bij de rust al met 0-3. Kontich kreeg nog wel een reuzekans op de aansluitingstreffer, maar de Zammelse doelvrouw Belmans stopte een strafschop. Lise Maes nam met de 0-4 alle twijfels weg.

“Ik nam na het overlijden van Peter Coomans de taak van trainer over”, zegt een gelukkige Zammelcoach Wim Smits. “Als je dan kan doorstoten tot de finale van de Beker van Antwerpen, geeft dat een enorme boost, zowel voor alle meisjes als voor mezelf. In de competitie haalden we zes op zes tegen Kontich, maar dat was geen garantie dat we ook de bekerfinale zouden winnen. Zo’n finale blijft altijd iets speciaals”, zegt Smits.

“Bij de rust zag het er al zeer goed uit, maar ook dan waren we nog niet zeker van winst. Maar toen Belmans de strafschop van Kontich stopte, wist ik dat we zouden winnen. Een dikke pluim voor iedereen. We gaan deze Beker van Antwerpen aan de vrouw van onze vorige coach schenken. Heb je trouwens gezien hoeveel supporters er in Vorselaar aanwezig waren? Dat is het bewijs dat het damesvoetbal in Zammel leeft”, besluit Smits.

Zammelaanvoerder Lise Maes stond na de wedstrijd met de beker in de hand te glunderen.

“We speelden een prima wedstrijd”, aldus Maes. “Als je vier doelpunten scoort en een strafschop pakt, is de beker in de juiste handen. Iedereen was gefocust op deze match. Daarom zijn we blijven trainen: om deze finale te winnen. En natuurlijk voor wijlen coach Peter Coomans die in Zammel tien jaar het beste van zichzelf gaf voor het vrouwenvoetbal”, besluit Maes.

Wedstrijdverloop

Zammel was de meest aanvallende ploeg, al stuitte Van Dijck van Kontich nog op Zammeldoelvrouw Belmans. Van Dijck verscheen opnieuw alleen voor Belmans, maar besloot te zwak in de handen van de doelvrouw. Govarts slalomde aan de overzijde door de Kontichdefensie en het stond 0-1. Nog voor het halfuur lukte Kempen de 0-2. Net voor rust scoorde Zammelaanvoerder Maes de 0-3.

Nog voor de rust was er een kans voor Kontich via Vermeiren. Na de pauze kreeg Kontich een strafschop, maar Peeraer stuitte op een uitstekende Belmans. Kontich ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Maes gaf Kontich de doodsteek. Vermeiren kon nog tot 1-4 milderen.

SCHEIDSRECHTER: OnseaDOELPUNTEN: 25’ Govarts 0-1, 30’ Kempen 0-2, 44’ Maes 0-3, 64’ Maes 0-4, 66’ Vermeiren 1-4.KONTICH: Spiessens, Peeraer, Leemans, Verbraeken, Vermeiren, Van Dijck, Claessens, Zinga, Michiels, Daneels, Van DoninckZAMMEL: Belmans, Peetermans, Smets, Vaneynde, Govarts, Kempen, Maes, Verrijssen, Van De Moer, Vermeulen, Cannaerts.

Meer sportnieuws