© jos

Voetbal Finale beker van antwerpen aNTONIA 0 - Houtvenne 6 - Fabrice Placca bezorgt Houtvenne met vijf goals na titel en promotie nu ook Beker van Antwerpen

“Dit maakte ik nooit eerder in mijn carrière mee”

Houtvenne stopt maar niet met feesten. Nadat eerder al de titel in eerste provinciale en de promotie naar de derde amateurklasse werd gevierd, pakten de Kempenaars vorige zaterdag ook de Beker van Antwerpen. Houtvenne maakte er tegen een weliswaar enorm verzwakt Antonia een shownamiddag van (0-6), met Fabrice Placca die de hoofdact opeiste. Placca nam maar liefst vijf van de zes doelpunten van Houtvenne voor zijn rekening.

jos braes

Placca liet de Houtvennesupporters al vroeg in de wedstrijd tot tweemaal toe juichen. Een betere start kon de ploeg van trainer Van Dessel zich niet indenken. Toen spits Geudens nummer drie voorbij Antoniadoelman Schaffers tikte, waren de kaarten na een halfuur wedstrijd al geschud. Placca vond blijkbaar plots het vertrouwen terug en scoorde nog driemaal.

“Dit heb ik nooit eerder in mijn carrière meegemaakt”, zegt Placca. “Ik speelde geen goed seizoen. Een blessure hield me een tijd van het veld. Normaal had ik meer in de competitie moeten scoren. Dit is goed voor het vertrouwen maar daar koop ik nu niets mee. De titel en de beker is ook voor mij iets unieks. Of ik in Houvenne blijf, is nog niet beslist. Ik blijf alleszins in België, maar ik heb wel een vakantie gepland in Togo”, aldus Placca.

Kersvers voorzitter Bart Van Den Brande was trots op zijn spelers.

“We hebben die bekercampagne serieus aangepakt. Placca is nu de man van de match, maar in de competitie was het minder. Het zat waarschijnlijk in het kopje. Of hij blijft, is nog niet duidelijk. Na ons geslaagd bekeravontuur moeten we tegen volgend seizoen een degelijke ploeg tussen de lijnen brengen. Ik denk aan een plaats in de linkerkolom”, aldus Van den Brande.

Trainer Van Dessel behaalde dit seizoen alles wat een coach wensen kan. “De Beker van Antwerpen behalen, geeft me een speciaal gevoel. Dit maak ik misschien nooit meer mee. Winnaars geven nooit op als er prijzen te winnen zijn, hé. Mijn spelers hebben laten zien dat ze winnaars zijn. Spijtig dat het tegen een verzwakt Antonia moest gebeuren”, aldus Van Dessel. “‘Van bij de eerste match in de competitie tot nu in de bekerfinale er staan, is voor Houtvenne het toppunt in heel hun bestaan. Nu is het tijd om aan een nieuwe ploeg te bouwen en terug goed voetbal te brengen.”

Wedstrijdverloop

Een door veel afwezige spelers vertimmerd Antonia was geen partij voor Houtvenne, de kampioen van eerste provinciale. De eerste kans was voor Van Asten, maar het was Placca die de Kempenaars met twee doelpunten in evenveel minuten nog voor het eerste kwartier om was al op rozen zette. Antonia kon slechts sporadisch dreigen en kon niet verhinderen dat Geudens op het halfuur al voor de 0-3 zorgde. Antonia probeerde wel mee te voetballen, maar doelgevaar creëren lukte niet voor de mannen uit Sint-Antonius-Zoersel.

Na de rust was het opnieuw de Nederlander Fabrice Placca die de score aandikte tot maar liefst 0-6. Houtvennedoelman Klyn, die na de rust Veraghtert had vervangen, kwam nog wel gepast tussenbeide bij doelpogingen van Kapelinski en een hardwerkende Antonia-aanvoerder Kristof Snelders. Het eerreddend doelpunt voor Antonia bleef zodoende uit.

SCHEIDSRECHTER: Saenen.DOELPUNTEN: 9’ Placca 0-1, 11’ Placca 0-2, 30’ Geudens 0-3, 52’ Placa 0-4, 54’ Placca 0-5, 89’ Placca 0-6.ANTONIA: Schaffers, Janssens, Kapelinski, Letange, Roskams, Michielsen, Hermans, K. Snelders, Bogaerts, Wilmssen, Smet.HOUTVENNE: Veraghtert, Heylen, Boeckx, Maamar, Van Den Broeck, Geudens, Van Asten, Verbert, Felomina, Placca, De Corte.

Meer sportnieuws