Info over nieuwe weg op infovergadering

De plek waar de nieuwe weg zal vertrekken. Foto: Sylvain Liekens

Info over nieuwe weg op infovergadering

Print
Ranst - De plannen om een nieuwe weg aan te leggen die het drukke verkeer uit het Oelegemse centrum moet houden, krijgen vastere vorm. Het gemeentebestuur belooft een informatievergadering over het project voor de zomer.

Die weg wordt al eens de Maasweg genoemd maar omdat er al een straat met die naam is verkiest schepen voor openbare werkzaamheden Fernand Bossaerts (CD&V) de benaming zuidelijke ringweg.

De nieuwe weg zou vertrekken aan de Broechemse kant van de rotonde aan de nieuwe brug over het kanaal. De weg gaat door de velden en sluit aan op de Ter Stratenweg. De nieuwe verbinding meet ongeveer 850 meter. Als de weg aangelegd is hoeven de vrachtwagens niet meer via de Vaartstraat naar de KMO –zone.

Het hele plan sluit aan bij de vervanging van de brug over het kanaal in de Jozef Simonslaan. Die brug wordt gesloopt en vervangen door een hoger exemplaar in 2018 en 2019.

Ondertussen is een mobiliteitsstudie uitgevoerd en de resultaten daarvan wil het bestuur aan de bevolking presenteren voor de zomer. De precieze datum van die info vergadering moet nog vastgelegd worden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio