© BELGA

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stichter Freddy Van Gaever (77) bereid om VLM Airlines bij faling over te nemen

De Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. Maar stichter van VLM Freddy Van Gaever (77) is klaar om de maatschappij in geval van faling over te nemen.

christof willocx, staf de lie

VLM Airlines heeft een schuldenberg van zo’n zes miljoen euro opgebouwd , vooral aan zijn huisbank KBC en aan de luchthaven van Deurne. KBC heeft de rekeningen van VLM Airlines geblokkeerd. Van Gaever laat weten de maatschappij indien nodig over te nemen met een partner die vertrouwd is met de luchtvaartwereld.

“Ik wil niet alleen mijn ‘kind’, maar ook honderden jobs bij VLM Airlines en bij toeleveranciers redden”, zegt Van Gaever, die samen met zijn partner al plannen heeft om VLM te reorganiseren. De naam wordt VLM Luchtvaartmaatschappij. Het personeel wordt behouden en er wordt gevlogen op lijnen die de jongste tijd succesvol zijn. Als het van de ex-senator van Vlaams Belang afhangt, krijgen de toestellen opnieuw de kleuren zwart en geel en verschijnt de Vlaamse Leeuw op de staart.

Het nieuwe management van VLM Airlines heeft nu voor zes maanden een bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers. De rechtbank van koophandel beslist op 25 mei of VLM Airlines die bescherming krijgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER