© Gil Plaquet

Twintigers werken aan eerste verpakkingsvrije winkel in Dijlestad

Een verpakkingsvrije winkel in het centrum van Mechelen, dat is wat Sofie Smeets en Anneleen De Witte met Kabas in het voorjaar van 2017 plannen. “Sinds deze week kunnen mensen via crowdfunding hun steentje bijdragen aan ons project.”

Marieke Mertens

Sofie Smeets (29) en Anneleen De Witte (25), twee vriendinnen met een gedeelde passie voor een verpakkingsvrij leven, openen in het voorjaar van 2017 Kabas in de Keizerstraat 17 in Mechelen. “We merken dat het niet eenvoudig is om onze verpakkingsvrije levensstijl aan te houden in onze thuisstad Mechelen. Er zijn winkels die biologische voeding aanbieden, maar het verpakkingsvrije aspect is hier nog niet ingeburgerd”, vertellen Sofie en Anneleen.

“We zijn momenteel dus verplicht om naar steden als Antwerpen, Gent of Leuven te trekken, maar die verplaatsingen zitten ons dwars. Dus besloten we om zelf de verpakkingsvrije winkel Kabas te openen dicht bij huis. Op die manier kunnen we de Mechelaars ook laten kennismaken met deze levenswijze en ook hen laten bijdragen aan een duurzame ecologische samenleving.”

Op die winkel is het nog eventjes wachten, maar de dames zijn deze week al wel gestart met crowdfunding. “Er komt heel wat kijken bij zo’n winkel en daarvoor hebben we extra financiële steun nodig”, vertelt Sofie. “Iedereen die een bijdrage levert, krijgt een beloning in vorm van kortingsbonnen dankzij enkele van onze partners, zoals Supergoods en Foom.”

Wie Kabas een duwtje in de rug wilt geven, kan op deze link klikken.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio