© Tony Le Duc

Zakkookboek De Basis vernieuwd na 150.000 exemplaren

Twaalf jaar na de eerste verschijning is het zakkookboekje ‘De Basis’ toe aan een herziene druk. Het zwarte boekje met gouden snee wordt nu goud met zwarte zijkant.

jvb

De Basis, het eerste van drie kookboekjes die samen de trilogie De Basis, Het Product en Het Gerecht vormen, is na meer dan 150.000 exemplaren toe aan een herziene druk.

Daarbij hebben ook lezers hun inbreng gehad. “We hebben mailtjes gekregen over hoeveelheden en ingrediënten, die we gebruikten. Dat alles is meegenomen, wat het boekje nog beter maakt”, lacht uitgever en foodfotograaf Tony Le Duc. Een redactieteam met onder meer mede-eigenaar Sergio Herman en cateraar-traiteur Michiel De Bruyn waakte over de kwaliteit.

Nieuwe gerechten

Het boekje telt nu 36 bladzijden meer, met 16 nieuwe gerechten. “In twaalf jaar tijd zijn er wat technieken bijgekomen. Verrassend genoeg zijn dat oude technieken die terug in de aandacht zijn geraakt. Bijvoorbeeld fermenteren, pekelen, garen in hooi, zuurdesem maken of een ei op lage temperatuur garen.” Ook zoiets als een groentejus is opgenomen: “Dat is logisch, want het vegetarische is meer aanwezig in de keukens en een jonge generatie bezit het boekje nog niet.”

Voor wie het origineel heeft, is dit een gewilde update, met frissere foto’s. In de herfst volgt Het Product en in maart Het Gerecht.

‘De Basis’, 356 blz., 166 recepten, 27,50 euro; online via Minestrone.be

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio