© kvro

Snap!, De Jeugd en Level 42 kleppers voor 20 jaar Maanrock

De groep Snap!, de Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig en het Brits Level 42 zijn de internationale kleppers voor Maanrock in Mechelen deze zomer. Het gratis stadsfestival viert dit jaar zijn twintigste verjaardag.

Sven Van Haezendonck

Maanrock vindt opnieuw drie dagen plaats, van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus op vier podia. Eerder meldde organisator mmMechelen Feest reeds de komst van Soul’Art, Tout Va Bien en K3, dat zondag op de Grote Markt de familie dag zal openen.

Snap! scoorde in de jaren negentig wereldwijd grote hits zoals ‘The Power’ en ‘Rythm Is a Dancer’. De groep opent vrijdagavond als headliner mee het feest op de IJzerenleen. Op zaterdag beklimt de Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig het groot podium op de Grote Markt. Ze werd dik tien jaar geleden bekend met het nummer ‘Watskeburt?’

Op zondag sluit het Britse Level 42 deze feesteditie van 20 jaar Maanrock af. De groep scoorde haar grootste hits in de jaren tachtig met nummers zoals ‘Love Games’, ‘Lessons in Love’ en ‘Running in The Family’. “Voorts hebben wij ook Vlaamse topper zoals Paul Michiels en Willy Sommers op de affiche, maar voor deze feesteditie wilden wij elke avond ook een internationale klepper”, zegt voorzitter Kristof Calvo (Groen) van mmMechelen Feest.

Vrijdagnamiddag het programma voor 'De Zomer is van Mechelen' voorgesteld.

www.dezomerisvanmechelen.be

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio