© Patrick Hattori

© Archiefbeeld PH

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

United Brands sluit sportwinkel in Bruul en opent nieuwe voetbalshop op KV

Na drie jaar houdt United Brands het voor bekeken in de Mechelse Bruul. De keten die gespecialiseerd is in sport en lifestyle opent wel een voetbalshop in het nieuwe stadion van KV. De zaak in Sint-Katelijne-Waver breidt gevoelig uit.

Sven Van Haezendonck, Jan Stassijns

De situatie in het nieuwe winkelcentrum op de Bruul ziet er niet zo rooskleurig uit. In het najaar van 2015 heeft Media Markt een verdieping gesloten in het gebouw. Begin augustus is het over en out voor de winkel van United Brands. “De huurprijs staat niet in verhouding tot de passage. Die is eerlijk gezegd onder de verwachtingen”, vertelt CEO Marc Piessens. Hij zegt er meteen bij dat het nochtans niet de bedoeling was om het huurcontract al na drie jaar te beëindigen.

Piessens verhult niet dat de retailsector compleet aan het veranderen is. “Het is een beetje een vreemd jaar voor onze sector, met de aanslagen als extra tegenvaller. Doe daar de variabele winter bij en de toenemende markt online en je hebt een verklaring voor de tegenvallende resultaten”, legt hij uit.

Kappa Soccer Shop

Bovendien bood zich voor het familiebedrijf een mooie opportuniteit bij KV Mechelen. “In het nieuwe stadion openen we wellicht eind juni een Kappa Soccer Shop, ons huismerk. Ik denk dat ik bij Malinwa reeds het langst sponsor ben. Ik ben misschien al vijftig supporter. Die voetbalshop was dus een mooie kans”, vertelt de CEO. De grote baas kondigt ook aan dat de winkel in de Leliestraat in Sint-Katelijne-Waver tegen het najaar van 2017 fors zal uitbreiden. “We vergroten hem van 3.000 naar 5.000 vierkante meter, en wij zullen daar nog meer inspelen op het online gebeuren. Meer kan ik daarover voorlopig nog niet verklappen”, zegt hij.

Lees ook: Ook Media Markt trekt weg op Mechelse Bruul

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio