Laura Tesoro: van ‘Annie’ naar het Eurovisiesongfestival

Print

Laura als Annie (links op de foto) Foto: Ketnet

Vanavond is het zover, dan weten we of onze Laura Tesoro naar de finale van het Eurovisiesongfestival mag. Maar wie is die 19-jarige meid uit Antwerpen eigenlijk?

Laura Tesoro vertegenwoordigt ons land in Stockholm met het nummer ‘What’s the pressure’. Waarvan we haar nu precies moeten kennen? Toch al een mooi lijstje, zo blijkt.

Laura Tesoro werd geboren op 19 augustus in 1996 in Antwerpen. In 2008, op 11-jarige leeftijd, verscheen ze voor het eerst op televisie met een gastrol in ‘Witse’. In datzelfde jaar kreeg ze de hoofdrol in de musical ‘Annie’.

In 2010 nam ze deel aan KetnetPOP, maar pas in 2014 brak ze echt door via haar deelname aan de derde editie van ‘The Voice van Vlaanderen’ bij het team van Koen Wauters. Ze eindigde daar -zoals de meeste deelnemers die achteraf succesvol bleken- tweede.

Laura speelde ook een tijdje een rol in de soap Familie, als Charlotte, het liefje van Guido. Na haar deelname aan The Voice besloot ze om zich te concentreren op haar muziekcarrière. In augustus 2014 bracht ze haar eerste single Outta Here uit.

Video: VTM

In november 2015 ging de VRT op zoek naar een kandidaat om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryillis Uitterlinden namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk trok de 19-jarige Antwerpse aan het langste eind. Donderdagavond mag ze de rest van Europa overtuigen met haar ‘What’s the pressure’.

MEEST RECENT