Batshuayi is papa geworden én mag naar EK: "Sprong van blijdschap in zwembad"

Print
Voor Michy Batshuayi is 12 mei 2016 wel een heel mooie dag: de aanvaller van Marseille en de Rode Duivels tweette fier dat hij naar het EK 2016 mag én dat hij vader is geworden.

Voor Batshuayi is zijn selectie voor het EK een hele opluchting: voor het WK 2014 in Brazilië leek de spits -toen nog bij Standard- ook zeker van een plekje in de selectie, maar toen toverde Marc Wilmots Divock Origi uit zijn hoed. Hij debuteerde uiteindelijk pas op 28 maart 2015 tegen Cyprus en scoorde meteen. Ook in zijn tweede interland tegen Italië scoorde hij.

"Dit doet echt plezier", lachte Batshuayi op de clubwebsite van Marseille. "Ik had het stiekem wel verwacht, maar kan hier geen woorden voor vinden, zo raakt het me", aldus een emotionele Batshuayi. "Dit is een kinderdroom die uitkomt. Ik moet wel nog veel stappen zetten en blijven werken. Het nieuws vernam ik samen met mijn ploegmaats: ik ben beginnen lopen en ben van blijdschap in het zwembad gesprongen."

Batshuayi concentreert zich nu wel nog even op zijn club. "We hebben immers nog een belangrijke finale die eraan zit te komen tegen PSG in het Stade de France (voor de Franse beker, nvdr). Daarna denk ik pas aan de nationale ploeg, want zo'n finale speel je niet elke dag."

"Ik heb nog goed nieuws, want mijn dochtertje is vanmorgen geboren", aldus Batshuayi. "Dit is echt een geweldige dag voor mij. Deze twaalfde mei zal ik me nog lang blijven heugen."

Nog donderdag bevestigde Franck Passi, coach ad interim bij Marseille, overigens dat 'Batsman' deze zomer sowieso vertrekt bij de club. "Iedereen weet dat hij gaat vertrekken. We weten waarom spelers Marseille verlaten, het is een kwestie van geld". Enkele Premier League-clubs, waaronder West Ham, volgen de 22-jarige spits op de voet.
 

Meer voetbalnieuws