© rr

Mogelijk chemische castratie voor pedofiel Pieter Ceulen

Het Antwerpse hof van beroep heeft op vraag van de verdediging de zaak van Pieter Ceulen (60) uitgesteld naar 9 september. De pedofiele zakenman wil in tussentijd een ‘medische behandeling’ volgen, waardoor hij geen verder gevaar meer zou vormen voor de maatschappij. Of het om een chemische castratie gaat, wilde zijn advocaat na afloop niet bevestigen.

jbs, inke

De 60-jarige beleggingsadviseur uit Antwerpen werd in januari veroordeeld tot 19 jaar cel voor het seksueel misbruik van kinderen in de Filipijnen en Cambodja, onder wie zijn drie eigen pleegdochters. Hij vluchtte naar Cambodja, maar ook daar voelde hij zich opgejaagd wild. De zakenman besloot zich over te geven en keerde in maart naar België terug. Hij zit sindsdien in voorhechtenis.

De zakenman kreeg 19 jaar cel en werd ook nog eens gedurende 15 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Ceulen ging in beroep en hoopt nu op een mildere straf. Zijn zaak kwam normaal donderdag voor het hof van beroep, maar zijn advocaten vroegen om uitstel. Het hof ging daarin mee. Ceulen was donderdag niet aanwezig op de zitting, maar liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat Dirk Grootjans.

Behandeling

Ceulen wil van het uitstel gebruik maken om zijn probleem aan te pakken. “Hij wil een medische behandeling volgen, waardoor hij geen gevaar meer vormt voor de maatschappij. Het kan wel enkele maanden duren vooraleer er resultaat is. Aangezien het medische aspect heel belangrijk is voor zijn verdediging, vraag ik voldoende lange conclusietermijnen”, aldus de advocaat.

Of die ‘medische behandeling’ een chemische castratie is, wilde de advocaat na afloop niet bevestigen, maar daar heeft het wel alle schijn van. Child Focus wil intussen een versleuteld bestand op een harde schijf van Ceulen laten openen.

“Ceulen wist alle encryptiesleutels van zijn bestanden nog, behalve van dat ene. Wij vermoeden dat daar foto’s van nog andere slachtoffers op staan. De politie heeft onlangs nieuwe software aangekocht, waarmee dat bestand mogelijk geopend kan worden”, zei advocaat Kris Luyckx.

Op 9 september wordt de zaak behandeld. Ceulen wil die dag twee professoren en een gerechtspsychiater laten getuigen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio