© Gil Plaquet

Funky Jungle, veggie snackbar met cocktails

Onder de Sint-Romboutstoren openen de Mechelse Marjan Keijzer en haar Gentse vriend Razvan Masuri vrijdag Funky Jungle. De snackbar biedt een voor Mechelen uitzonderlijk concept aan: met volledig vegetarische snacks én kleurrijke cocktails.

Marijn Sillis

Tot voor kort werden er in het pand Onder-Den-Toren panini-broodjes gebakken, nu is het tijd voor vegetarische snacks in Funky Jungle. Dat dankzij Marjan Keijzer (33) en haar vriend Razvan Masuri (45). Zij werkt momenteel nog voor de VUB, hij heeft een cocktailbar in Gent.

“Een concept als het onze is er nog niet in Mechelen”, vertelt Marjan. “Het idee zat al langer in mijn hoofd. Toen botsten we op dit pand. Razvan, die de nodige horeca-ervaring heeft, had een goed gevoel bij de locatie. Omdat we hier pal in het centrum liggen en er veel – toeristische – passage is. Dus hebben we beslist om er voor te gaan.”

In Funky Jungle geen haute cuisine, wel vegetarische snacks. “Omdat vegetarisch gezond is, maar ook omdat het heel dankbare producten zijn om mee aan de slag te gaan. Er is ook een aanbod voor veganisten”, vertelt de Mechelse.

“Naast de snacks zijn er ook cocktails. Razvan is specialist. Een kleurrijke cocktail past perfect bij een gezonde snack. Al kan je de twee uiteraard ook apart bestellen. Het lijkt een beetje een gek concept, maar we zijn ervan overtuigd dat het werkt. Hoewel we nog niet open zijn, hebben we al veel positieve respons gehad.”

Inspiratie uit Noorwegen

Marjan haalde haar inspiratie deels in Noorwegen. “Ik heb er drie keer werkvakanties gedaan, op een geitenboerderij. Met een veggie-dieet. Daar ben ik flexitariër geworden. Al is het niet de bedoeling dat we hier mensen gaan ‘converteren’ (glimlacht). We willen lekker eten serveren, en een fijne sfeer creëren. We willen optimisme en een positieve boodschap bieden, dingen die je in de dagelijkse realiteit soms mist.”

Keijzer en Masuri – die tussen Gent en Mechelen zal pendelen – krijgen de hulp van de Mechelse Sanchi Vanden Eynde. Funky Jungle zal behalve dinsdag elke dag open zijn van 11 tot 22u. Op zaterdag vanaf 10u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners