Emma Watson duikt op in Panama Papers

Foto: Photo News

Emma Watson duikt op in Panama Papers

Print

De naam van de actrice bekend van de Harry Potter-films, Emma Watson, wordt vermeld in de Panama Papers. De woordvoerder van de jonge vrouw bevestigt dat Watson een offshorebedrijf had, maar dat diende ‘om haar privacy te beschermen’.

Sinds maandag kan iedereen op de website van The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) de gelekte Panama Papers inkijken. Uit de database blijkt nu dat ook de Amerikaanse actrice Emma Watson erin vermeld wordt.

Haar woordvoerder stelt dat het klopt dat de actrice een bedrijf vestigde op de Britse Maagdeneilanden, maar dat ‘het enkel diende om haar anonimiteit en veiligheid te beschermen’. Volgens de woordvoerder ontvangt ze geen enkel voordeel van dat bedrijf.

‘Britse bedrijven zijn verplicht om de gegevens van hun aandeelhouders te publiceren en kunnen haar daardoor niet de anonimiteit bieden die nodig is voor haar persoonlijke veiligheid. In het verleden is haar veiligheid al in gevaar gebracht door de beschikbaarheid van zo’n informatie’, klinkt het. ‘Offshorebedrijven publiceren deze details van hun aandeelhouders niet.’

Emma Watson is niet de enige bekende naam die opduikt in de Panama Papers. Onder meer Jackie Chan, Simon Cowell, Lionel Messi en Petro Poroshenko kwamen al naar boven.

Nu in het nieuws