© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Boksclub Royal Gym is trots op zijn wereldkampioenen

Twee wereldkampioenen onder de leden tellen, er zijn weinig sportclubs die er prat op kunnen gaan. Royal Gym uit Mechelen is er zo eentje. Met de beloftevolle Lom-Ali Eskiev (23) en Mohamed El Oualkadi (12) heeft de club twee boksers met zo’n titel in huis.

Sven Van Haezendonck

De jonge maar uiterst getalenteerde Mo traint in de club van zijn vader Abdel, een ex-gedetineerde die brak met zijn verleden en Royal Gym oprichtte om jongeren van straat te houden. Amper een jaar geleden droomde zijn zoontje er nog van om wereldkampioen te worden. Afgelopen weekend maakte hij die droom waar, met een titel in het kickboksen.

“Mijn vader was vroeger ook een thaibokser. Ik ben zijn opvolger, hij is mijn grote voorbeeld. Met de sport wil hij me van straat houden waar ik slechte dingen kan leren. Als je thaiboks doet, blijf je bij de training. Op school kan ik me ook beter concentreren. Later wil ik naast het boksen architect of dokter worden”, vertelt Mohamed. Van de zestig kampen waaraan de tiener deelnam, heeft hij er 55 gewonnen.

Nog zo’n topper in de Mechelse club is Lom-Ali Eskiev, die Tsjetsjeense roots heeft. Hij was nog geen tien geworden toen hij met zijn familie naar ons land vluchtte. “Samen met mijn moeder, mijn vader en mijn zus. In mijn kinderjaren heb ik zelf de oorlog in Tsjetsjenië meegemaakt. Op een gegeven moment werd het mijn ouders te veel. Zelfs als kind werd ik geslagen. Mijn ouders konden het niet meer aan. Het was geen leven meer, en ze wilden een nieuwe toekomst voor ons. Ergens anders. Dat is België geworden en daar ben ik hen nog altijd dankbaar voor”, vertelt Lom-Ali.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

LAE from Patrick Hattori on Vimeo.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio