© Shutterstock

Zeven dingen die je beter niet doet bij een bikiniwax

Je bikinilijn laten waxen, er zijn aangenamere dingen om te ondergaan. Zeker als je de eerste keer naar het schoonheidssalon moet en er nog heel wat vragen door je hoofd spoken. Je zult er ongetwijfeld in goede handen zijn, maar het Amerikaanse tijdschrift Cosmopolitan polste alvast even bij enkele schoonheidsspecialisten wat je vooral beter niet doet voor, tijdens en na een bikiniwax. Kwestie van het voor iedereen dat tikkeltje aangenamer te maken.

flb

Stop piekeren over of je nu al dan niet je benen hebt geschoren of een pedicure hebt gehad"Dat is echt het laatste waar we op letten. We moeten zodanig vaak naar vagina's kijken dat we er ongevoelig voor geworden zijn. Dus relax en haal rustig adem", zegt Celia Anaya die al acht jaar voor Wax Addict in San Francisco werkt.

Zeg je afspraak niet af omdat het die periode van de maand is"Wij hebben liever dat je je afspraak nakomt dan dat je die afzegt. Veel mensen blijven komen als ze hun maandstonden hebben, let er gewoon op een verse tampon in te brengen voor je binnenkomt. Het enige verschil is dat je huid misschien wat gevoeliger zal zijn", zegt Anaya.

Scheer je een tijdje niet voor je waxafspraakNiet helemaal ideaal, zeker niet voor wie het graag haarloos heeft down under, maar het is best dat je je vier tot zes weken voor je waxbeurt niet scheert. "Als het haar te kort is, is het voor ons veel moeilijker om het te waxen omdat de was zich moeilijker kan vasthechten", zegt Lindsey Blondin van George the salon Chicago.

Heb geen seks vlak voor je het waxsalon binnenkomtVoor de liefhebbers van een vluggertje voor de waxafspraak, begin er niet aan. "We kunnen duidelijk zien als iemand net seks heeft gehad, dan is alles nog een beetje gezwollen. Het heeft geen effect op het waxen, maar aangenaam voor ons is anders", zegt Ana Cristina Pitts, eigenaar van The Brazilian Beeswax.

Stop met je te verontschuldigen voor je vaginaSommige mensen verontschuldigen zich voor alles, zo ook voor hun harige vagina of andere uiterlijke kenmerken. "Stop ermee en laat mij gewoon mijn werk doen", maakt Annie Nicolette Hellmuth van Garnet Lash Studio Monterey er korte metten mee.

Blijf uit de buurt van je gsm als het waxen bezig isAnnie Nicolette Hellmuth vertelt dat ze het nog heeft meegemaakt dat mensen zelfs aan het facetimen zijn terwijl ze van hun haar gestript worden. Het is volgens haar ongemakkelijk en onbeleefd om ondertussen met pakweg je moeder te bellen.

Maak dat je meteen na het waxen geen seks hebt, gaat zwemmen of een zware workout doet"De poriën blijven ongeveer 24 uur openstaan na de waxbeurt. Als je in die tijdsspanne seks hebt, gaat zwemmen of stevig gaat trainen, kunnen er bacteriën direct in de poriën terechtkomen. Behandel het gewaxte gebied als een open wonde", zegt Hellmuth.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty