Olietankwagen botst op twee bussen: 73 doden

Print
Olietankwagen botst op twee bussen: 73 doden

Foto: EPA

In Afghanistan zijn minstens 73 mensen om het leven gekomen nadat een olietanker en twee bussen zondag tegen elkaar botsten op de autosnelweg. Na de botsing vlogen de voertuigen onmiddellijk in brand.

Op de autosnelweg tussen de Afghaanse hoofdstad Kabul en de zuidelijke stad Kandahar zijn zondagochtend om 6.30 uur (lokale tijd) minstens 73 doden, onder wie vrouwen en kinderen, en 50 gewonden gevallen bij een ongeval met twee bussen en een olietanker in de provincie Ghazni.

Na de botsing vlogen de drie betrokken voertuigen meteen in brand, waardoor tientallen inzittenden levend verbrand werden. ‘Veel lichamen van overledenen zijn compleet verkoold’, klinkt het aan BBC. Verschillende zwaargewonden werden naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor de verzorging van ernstige brandwonden en botbreuken.

 

 

Hoewel de oorzaak van het ongeval officieel nog niet bekend is, sprak de woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid, Ismail Kawasi, tegen persagentschap AFP over ‘roekeloos rijgedrag bij één van de chauffeurs’.

‘Onze chauffeur ging beslist in de fout’, getuigt één van de overlevenden aan AFP. ‘Net zoals de meeste buschauffeurs rookte hij iets: opium, hash of een andere drug. Hij had zichzelf niet meer in de hand.’

Afghanistan heeft een van de gevaarlijkste wegennetwerken ter wereld, waar verkeersregels geregeld aan de laars worden gelapt en de wegeninfrastructuur te wensen overlaat.

 

 

MEEST RECENT