© JEFFREY GAENS

Jordy Croux brengt MVV stapje dichter bij Eredivisie

Het Belgisch getinte MVV maakt nog altijd kans op promotie naar de Nederlandse Eredivisie. De club uit Maastricht heeft vrijdag na de heenwedstrijd (2-1) ook de terugwedstrijd van de eerste play-offronde voor promotie in en tegen Volendam met 1-2 gewonnen. In de tweede ronde wacht eersteklasser De Graafschap, dat op zoek gaat naar het behoud.

MVV speelde met doelman Jo Coppens, middenvelders Pieter Nys en Stef Peeters en aanvallers Jordy Croux en Florian Loshaj. Alessandro Ciranni en Emrullah Guvenc vielen in.

Beide MVV-goals kwamen op naam van Croux (22. en 73.). Bij zijn openingstreffer verraste hij zijn man door plots uit zijn rug te komen en de bal binnen te tikken. In de tweede helft was zijn kundige en snelle aanval door het midden te veel voor FC Volendam. Kevin van Kippersluis (90.) maakte slechts de eretreffer.

In de volgende ronde neemt MVV het op tegen De Graafschap, de club van Anderlecht-huurlingen Nathan Kabasele en Karim Tarfi. De “Superboeren” kunnen de zeventiende en voorlaatste stek in de Eredivisie niet meer ontlopen.

Meer sportnieuws