Antwerp Diamonds worden tweede in Global Champions Tour Hamburg

Harrie Smolders Foto: Photo News

Antwerp Diamonds worden tweede in Global Champions Tour Hamburg

Print

De Nederlander Harrie Smolders en de Amerikaanse Audrey Coulter van de Belgische Stal Euro Horse veroverden als Antwerp Diamonds de tweede plaats in de vierde wedstrijd van de Global Champions League (GCL) Jumping in Hamburg. Antwerp Diamonds behoudt de derde plaats in het klassement en Harrie Smolders is de enige ruiter die foutloos is gebleven in de voorbije proeven.

Nochtans namen de Paris Jets met de Belgische combinatie Olivier Philippaerts/Cabrio van de Heffinck en de Zweedse combinatie Rolf-Göran Bengtsson/ Unita ASK na de eerste ronde een stevige optie op de zege. Maar twee keer nul rijden leek voor de wederoptredende Cabui vd Heffinck net iets te veel want op de laatste hindernis van ronde 2 stootte hij een balk af en die 4 strafpunten deden de Paris Jets naar plaats 7 duikelen.

De leiders in het klassement, Valkenswaard United, en Antwerp Diamonds waren de twee andere ploegen die de nul konden houden in de basisronde. De 23-jarige Amerikaanse Audrey Coulter hield met Alex die nul vast in ronde 2 en na de 4 strafpunten van Olivier Philippaerts, sprong Harrie Smolders met Bokai helemaal op safe. Hij verlengde zo zijn status als enige uit het deelnemersveld die er tot op heden in geslaagd is in de vier wedstrijden van de GCL geen enkele fout te maken. Dit had wel voor gevolg dat Valkenswaard United weinig moeite moest doen om onder de totaaltijd van de Antwerp Diamonds te blijven en zo de overwinning te pakken en tegelijkertijd hun leiderspositie te verstevigen.

Morgen/zaterdag wordt in Hamburg de vierde proef gereden van de Global Champions Tour (GCT) met de Belgen Jos Verlooy, tweeling Olivier en Nicola Philippaerts, Pieter Devos en Jerome Guéry.

Uitslagen van vrijdag:
5* Global Champions League 1m55
1. Valkenswaard United 0 strafpunten/150.29 s
John Whitaker (Eng/Cassinis Chaplin) en Bertram Allen (Ier/Romanov)
2. Antwerp Diamonds 0/153.92
Audrey Coulter (VSt/Alex) en Harrie Smolders (Ned/Bokai)
3. Rome Gladiators 4/150.27
Laura Kraut (VSt/Confu) en Marlon Modolo Zanotelli (Bra/Valetto SX)
4. Monaco Aces 4/150.37
Riley Schuyler (VSt/Dobra de Porceyo) en Daniel Bluman (Col/Conconcreto Apardi)
5. Vienna Eagles 4/152.77
Rodrigo Pessoa (Bra/Status) en Lauren Hough (VSt/Waterford)
...
7. Paris Jets 4/158.23
Olivier Philippaerts (Bel/Cabrio vd Heffinck) en Rolf-Göran Bengtsson (Zwe/Unita ASK)

Klassement na 4 proeven
1. Valkenswaard United 130 ptn
2. Monaco Aces 119
3. Antwerp Diamonds 116
4. Rome Gladiators 100
5. Shangaï Swans 95
...
10. Paris Jets 88.5

Meer sportnieuws