Yannis Vandebeeck verrast met tweede plaats Europa Cup skeeleren

Print

Yannis Vandebeeck was verrassend de beste Belgische skeeleraar op de eerste dag van de Europa Cupwedstrijden in Mechelen. Sprinter Vandebeeck eindigde als tweede op de 300 meter tegen het uurwerk.

Alleen de Mexicaan Jorge Martinez was met 24,196 seconden sneller dan Vandebeeck van RSC Hervelee, die twee jaar geleden als junior al in de prijzen reed tijdens de Europese kampioenschappen. Vandebeck klokte 24,541. De Argentijn Juan Cruz Araldi werd in 25,131 derde. Bij de vrouwen werd Stien Vanhoutte achter de winnende Argentijnse Rocio Berbel Alt (26,588) en de Amerikaanse Brittany Bowe (26,817) derde in 27,089.

Sandrine Tas en Bart Swings, de twee Belgische publiekstrekkers op het sportcomplex Geerdegemvaart aan de Leliestraat, komen zaterdag en zondag aan de start. De vijfde manche in de Europa Cupreeks is kwalitatief en kwantitatief minder sterk bezet dan voorgaande jaren.

De organisatoren tellen 298 deelnemers, vorig jaar waren dat er 350. Sterke Colombianen en Franse toppers ontbreken en ook de Nieuw-Zeelander Peter Michael, de Italiaanse Francesca Lollobrigida en de Duitse sprinter Simon Albrecht zijn afwezig. Albrechts baanrecord van 23,749, vorig jaar gevestigd, bleef vrijdag onder puike condities ver buiten bereik van de skaters.

Meer sportnieuws